Index Vakbarát Hírportál

Obamáért rajongtak, Biden zavartan bolyongott

2022. április 6., szerda 08:27

Kedden Obama volt amerikai elnök csatlakozott Joe Bidenhez a Fehér Házban, hogy megünnepeljék a megfizethető egészségügyi ellátásról szóló törvény bevezetésének 12. évfordulóját. A személyzet figyelmen kívül hagyta Joe Bident, és Barack Obamát vette körbe az exelnök első, Fehér Házba való visszatérésekor.

Obamát látták, amint kezet rázott a rajongókkal és politikustársaival a keleti teremben, mialatt Joe Biden csak zavartan bolyongott. Biden Obama és Kamala Harris mögött állt, miközben ők kezet ráztak az emberekkel, az amerikai elnök pedig állt és nézte, hogy senki sem törődik vele.

A jelenet reakcióhullámot indított az interneten. Egyesek szerint az elnököt túlszárnyalta egykori főnöke, és elveszettnek tűnik:

Azt hiszem, tudjuk, ki vezeti valójában a Fehér Házat, és az nem Joe!

– írta a Twitteren a Survival World News.

A 79 éves Bidenről készült felvételen látható, amint elkeseredetten felemelte kezét, amikor egy csoport elkerülte őt, hogy inkább a 60 éves Obama üdvözlésére siessen – írja a Daily Mail.

Obamát volt alelnöke hívta vissza régi otthonába, hogy megünnepelje a megfizethető egészségügyi ellátásról szóló törvény bevezetésének 12. évfordulóját. Az eseményen a két vezető viccelődve beszélgetett az Obama elnöksége alatt együtt töltött időkről. Ölelkeztek és nevetgéltek, miközben a zsúfolásig megtelt keleti teremben a demokraták éljeneztek és tapsoltak.

Obama viccelődve azzal kezdte beszédét, hogy „Biden alelnök” is csatlakozott hozzá, és azt mondta, „történt néhány változás” az öt év alatt, mióta elment – többek között az, hogy a Secret Service ügynökei „kénytelenek repülősapkát viselni”, és „egy macska rohangál” a rezidencián.

Köszönöm. Biden alelnök. Alelnök úr – ez egy vicc volt

– mondta Obama nagy nevetés és taps közepette. Látták, amint Obama a beszéde után kezet rázott a rajongóival és politikustársaival, és közben Biden csak zavartan bolyongott.

(Borítókép: Barack Obama korábbi amerikai elnök, mögötte Joe Biden amerikai elnök a washingtoni Fehér Ház Keleti termében 2022. április 5-én. Fotó: Al Drago / Bloomberg / Getty Images)

Rovatok