Index Vakbarát Hírportál

Tévedésből nyomta meg a sorsjegy-automata gombját, tízmillió dollárt nyert

2022. április 7., csütörtök 15:09

Egy amerikai nő épp sorsjegyet választott magának egy automatánál, amikor nekiütköztek. Ezután egy olyan szelvényre nyomot rá, amire nem akart, végül azonban több millió dollárt nyert vele.

Még tavaly novemberben dobott be negyven dollárt LaQuedra Edwards az egyik kaparósorsjegyet árusító automatába egy tarzanai szupermarketben.

A nő ekkor nem várt eseménnyel szembesült, miközben játékot választott magának, ugyanis egyszer csak valaki nekiment.

Az ütközés miatt egy olyan gombot nyomot meg végül, amit egyáltalán nem akart, és egy olyan harmincdolláros sorsjegyet kapott az automatából, amit eredetileg nem állt szándékában megvenni.

Nekem jött, nem mondott semmit, és ki is ment az ajtón

– idézte fel a történteket LaQuedra. A nő ugyanakkor nem csak ezért volt mérges. 

Pénzének háromnegyede ráadásul egy olyan sorsjegyre ment el, amelyet egyáltalán nem akart megvenni, mivel annál jóval olcsóbbakat szokott. Később visszaült az autójába, ahol nekiállt a sorsjegy kaparásának, ám a java csak ezután jött.

A sorsjegy értéke ugyanis nem kevesebb mint tízmillió dollár volt, vagyis mai árfolyamán mintegy 3,5 milliárd forintot ért.

Először nem akartam elhinni, mentem az autópályán, és folyamatosan lenéztem a szelvényre, majdnem össze is törtem az autómat. Ez nem lehet igaz, gondoltam

– idézte az ABC7 a szerencsés győztest, aki azt tervezi, hogy a nyereményt házvásárlásra és egy nonprofit szervezet elindítására költi.

A nyertes szelvénnyel Edwards mellett a szupermarket is jól járt, amely ötvenezer dolláros bónuszt kap.

Rovatok