Index Vakbarát Hírportál

Meggondolták magukat a spanyolok, visszavonták a korlátozás feloldását

2022. április 7., csütörtök 18:37

A spanyol turisztikai hivatal az Egyesült Királyság számára korábban közölte: megszünteti a korlátozásokat az oltatlanok számára, azonban néhány órán belül „félreértés” miatt visszavonta a döntést.

A 12 évesnél idősebb brit utazóknak továbbra is teljesen oltottnak kell lenniük, vagy érvényes igazolással kell rendelkezniük, amely igazolja felgyógyulásukat a vírusból. Az idegenforgalmi hivatal igazgatóhelyettese bocsánatot kért a félreértésért.

A MailOnline felvette a kapcsolatot a légitársaságokkal és az utazásszervezőkkel, hogy hírt kapjanak tévedésből utazást foglaló, oltatlan utasok esetleges kártérítéséről.

Az ország nyitva áll a beoltott britek előtt, AZONBAN az oltatlanokat nem látják szívesen.

A londoni spanyol idegenforgalmi hivatal látványosan visszatáncolt tegnap reggeli bejelentésétől, miszerint az országot megnyitják a be nem oltott brit nyaralók előtt.

Az igazgatóság kijelentette: Spanyolország  korlátozás nélkül nyitva áll minden brit utazó előtt – beleértve a be nem oltottakat is –, feltéve, hogy az utasok indulás előtt negatív tesztet tudnak felmutatni.

Néhány órán belül megváltoztatták a döntést, és a testület igazgatóhelyettese a téves bejelentést „félreértésnek” minősítette, amely a spanyol egészségügyi minisztérium közleményében foglalt szabályok „téves értelmezéséből” adódott.

Több ezer lelkes nyaraló csalódottságára a 12 éves és annál idősebb brit utazóknak még mindig be kell mutatniuk a teljes oltás meglétét – vagy az utazás időpontjától számított 180 napnál nem régebben kapott gyógyulási igazolást – ahhoz, hogy beutazhassanak az országba.

Ezalól az egyetlen kivétel a 12–17 éves korosztály, akik oltás nélkül is beutazhatnak az országba, amennyiben igazolják, hogy az érkezésüket megelőző 72 órán belül negatív, jóváhagyott PCR-tesztet végeztek – írja a Daily Mail.

Rovatok