Index Vakbarát Hírportál

Letartóztatták a férfit, aki elásta az anyját és nővérét a családi ház kertjében

2022. április 8., péntek 08:36 | aznap frissítve

Hátborzongató, rejtélyes történet érkezett az Egyesült Államokbeli Lyons faluból. Eljárás van érvényben két férfi ellen, a családi házuk kertjében elásva találták meg a nővérüket és az anyjukat. Továbbra sem tiszta, hogyan halt meg a két nő.

Letartóztattak egy amerikai férfit, aki a gyanú szerint eltitkolta édesanyja és nővére halálát közel egy évvel azután, hogy megtalálták a holttestüket a családi házuk hátsó kertjében – számolt be az ABC News

A Chicago külvárosában élő 45 éves Michael Lelko ellen hivatalos vádat emeltek két haláleset eltitkolásának bűntette miatt. Lyons közösség rendőrfőnöke elmondta, hogy egy szövetségi nyomozás is folyamatban van a férfi ellen, amiért beváltotta a halott édesanyja havi 1000 dolláros társadalombiztosítási csekkjeit. 

Azonban a rendőrtiszt elmondta, hogy a férfi ellen továbbra sem emeltek vádat a 79 éves Jean Lelko és a 44 éves Jennifer Lelko halála miatt, mivel az orvosszakértői hivatal nem tudta megállapítani, hogy egyikük hogyan halt meg.

A rendőrkapitányság szerint Michael Lelko 41 éves testvére ellen továbbra is nyomozás folyik, de csütörtök délutánig nem emeltek vádat ellene. John Lelko ellen azért folyik nyomozás, mert kezdetben azt mondta a rendőrségnek, hogy az édesanyja és a nővére életben vannak és máshol élnek, holott tudta, hogy mindketten meghaltak.

A rendőrség nyolc hónapja fedezte fel a holttesteket a családi ház hátsó udvarában. Az anya és a lánytestvér műanyag kádakba lettek eltemetve, amelyeket ragasztószalaggal lezártak. Michael Lelko korábban azt mondta a rendőrségnek, hogy az édesanyja 2015-ben halt meg, miután a nővére lelökte őt a lépcsőn.

A férfi elmondása szerint nővérét 2019-ben temette el, miután koronavírus-fertőzésben meghalt. Bár a rendőrség szerint az első Covid–19-haláleset Illinois-ban csak 2020 márciusában volt.

A rendőrség szerint borzasztó körülmények uralkodtak a családi házban, ahol nem volt működőképes WC, és több zacskó vizeletet és ürüléket találtak benne. A holttestek megtalálásának idején a mennyezetig voltak felhalmozva olyan tárgyak, mint például Star Wars-játékok, és az otthon olyan zsúfolt volt, hogy a testvérek az ablakokon keresztül másztak be és ki.

Rovatok