Index Vakbarát Hírportál

Putyin egy 12 éves kislánynak magyarázza Ukrajna megszállásának okát

2022. április 20., szerda 17:46

Az orosz elnök egy fórumon indokolta, miért volt szükség a „különleges katonai hadműveletre”.

Az orosz és az ukrán delegáció folytatja a tárgyalásokat – jelentette be az orosz külügyminisztérium szóvivője, Marija Zaharova szerdai sajtótájékoztatóján. Elmondása szerint a napirenden szerepel

Marija Zaharova szerint Kijev megpróbálja elhúzni a tárgyalásokat Moszkvával, szerinte Ukrajnának „el kell kezdeni keresni a reális megállapodási lehetőségeket”, ha valóban elkötelezett a tárgyalási folyamat mellett.

Megpróbálják elhúzni a tárgyalási folyamatot, nem hajlandók konstruktív megközelítést alkalmazni a prioritást élvező kérdésekben, és néha egyszerűen nem hajlandók azonnal reagálni azokra az anyagokra és javaslatokra, amelyeket az orosz fél tesz

– fogalmazott a szóvivő.

„Oroszország – a lehetőségek országa”

Vlagyimir Putyin orosz elnök bízik abban, hogy Oroszországnak köszönhetően béke lesz Donbaszban, ahol a de facto Donyecki és Luhanszki Népköztársaságok is találhatók. Az orosz elnök az „Oroszország – a lehetőségek országa” platform felügyelőbizottságának ülésén vett részt.

A katonai különleges hadműveletről szólva az államfő biztosított mindenkit, hogy Oroszország következetesen fog fellépni, és eléri azt a helyzetet, hogy a donbaszi élet fokozatosan visszatérjen a normális kerékvágásba. Vlagyimir Putyin azt is elmondta, hogy a Donbaszban történt tragédia kényszerítette Oroszországot arra, hogy „különleges hadműveletet” indítson Ukrajnában. 

A TASZSZ állami hírügynökség szerint a beszélgetés egyik résztvevője, a 12 éves Diana az államfőnek elmondta, hogy nyolc évvel ezelőtt rokonaihoz költözött Luhanszkból a Krímen található Szevasztopolba.

Azt mondtad, hogy sok minden megváltozott az életedben nyolc év alatt, amikor elhagytad Luhanszkot. Sajnos Luhanszkban és a Luhanszki Népköztársaságban is sok minden változott az évek alatt, de csak rossz irányba. Évek óta zajlanak a bombázások, a tüzérségi csapások és az ellenségeskedések. És persze nagyon-nagyon nehéz volt az embereknek

– mondta Putyin a kislánynak. Felhívta továbbá a figyelmet arra is, hogy „a Krím félszigeten, Szevasztopolban másként alakult az emberek élete, de „a Donbaszban, így a Luhanszki Népköztársaságban is bekövetkezett tragédia kényszerítette, egyszerűen rákényszerítette Oroszországot arra, hogy elindítsa ezt a katonai műveletet” – tette hozzá az orosz elnök.

Ennek az akciónak elsősorban az a célja, hogy a Donbaszban élők embereinket segítsük

– zárta gondolatait az államfő.

(Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök 2022. április 20-án Moszkvában. Fotó: Mikhail Tereshchenko / Sputnik / AFP)

Rovatok