Index Vakbarát Hírportál

Johnny Depp ujját egy vodkásüveggel vágta le volt neje

2022. április 21., csütörtök 13:15

Johnny Depp színész szerdán folytatta vallomását egy fairfaxi, virginiai bíróságon a volt felesége, Amber Heard elleni rágalmazási perében. Arról tanúskodott a volt felesége, Amber Heard ellen indított rágalmazási perben, hogy a nő levágta az ujját.

A színész azzal vádolta Amber Heardöt, hogy kapcsolatuk során időnként lealacsonyító nevekkel illette őt, amik vitákba torkolltak.

„Nem engedték, hogy igazam legyen, nem engedték, hogy hangom legyen” – mondta Johnny Depp, akinek felszólalásáról itt is írtunk. Azért perelte be a Sunt, mert az amerikai lap feleségverőként írt róla.

Az egykori pár 2015-ös vitája azzal végződött, hogy Depp orvosi ellátást kért egy levágott ujj miatt, miután állítása szerint Amber Heard egy üveg vodkát dobott hozzá.

„Elhajította a nagy üveget, ami érintkezett a kezemmel, és mindenhol összetört” – vallotta a színész. „Aztán lenéztem, és rájöttem, hogy az ujjam hegyét levágták.”

„Nem tudom, milyen érzés az idegösszeomlás” – tette hozzá Depp. „De valószínűleg akkor voltam hozzá a legközelebbi állapotban.”

Amber Heard tagadta az állítást.

A keddi, nagyjából háromórás vallomásában az Oscar-jelölt sztár részletesen beszélt Amber Heard családon belüli erőszakra vonatkozó állításairól, a kábítószerrel való visszaélésről és a bántalmazó anyával felnövő tapasztalatairól.

Lassan rájössz, hogy bizonyos értelemben az anyáddal vagy kapcsolatban

– vallotta szerdán Johnny Depp a volt feleségével való dinamikájáról, amit összehasonlított az anyja által elszenvedett bántalmazási tapasztalatával.

Johnny Depp ügyvédje megkérdezte tőle, hogy miért maradt együtt Amber Hearddel, miközben a kapcsolatuk megromlott.

Meg akartam próbálni, hogy működjön. Ms. Heard többször beszélt az öngyilkosságról, így ez is tényezővé vált, mert ez olyasmi, ami az ember agyának hátsó részébe fészkeli magát

– mondta Depp.

A színész, aki a Karib-tenger kalózai filmsorozatban nyújtott munkájáról is ismert,

50 millió dollárra (17 048 millió forintra) perli Amber Heardöt

egy 2018-as, Washington Post-beli nyilatkozat miatt, amelyben a nő a családon belüli erőszakkal kapcsolatos tapasztalatairól írt. Nem nevezte meg Deppet a cikkben, de a férfi azt állítja, hogy ez akkor is a filmes karrierjébe került.

Arra a kérdésre, hogy szerdán, a tanúk padján mit veszített a vádak fényében, Depp azt válaszolta: „Nem kevesebbet, mint mindent.”

Amikor a vádak elhangzottak, és gyorsan körbejárták a világot, és azt terjesztették rólam, hogy egy részeges, kokainos veszedelem voltam, aki hirtelen, az ötvenes éveimben nőt vertem, akkor lett végem.

Depp fenntartotta ártatlanságát, és azt vallotta, hogy bár Hearddel voltak vitái a kapcsolatuk során, soha nem ütött meg egy nőt sem.

A CNN szerint a hosszú, második napi vallomása során Depp kitért a tetoválásaira, és elmondta a bíróságnak, hogy Heard gúnyt űzött némelyikből. Utalt egy „Winona forever” (Winona örökké) tetoválásra, amelyet Depp elmondása szerint volt barátnője, Winona Ryder színésznő miatt csináltatott, de szakításuk után „Wino forever”-re változtatta. Azt mondta, Heardnek nem tetszett.

Úgy gondoltam, a fájdalomból humor lesz. A humornak bele kell kerülnie a fájdalomba, és így enyhíted a fejedben… szóval megváltoztattam »Wino forever«-re.

Elmondta, Heard azt akarta, hogy tetováltassa magára az ő nevét, amit végül meg is tett. „És ironikus módon nem sokkal ezután minden elkezdett félrecsúszni” – mondta Depp.

Mindent megtettem, amit csak tudtam, hogy mosolyt csaljak az arcára. Nevetéssel próbáltam felrázni, hülye dalokat énekeltem a fülébe. Általában csak próbáltam feldobni a hangulatát. Néha működött, sokszor nem. De megpróbáltam.

Rovatok