Index Vakbarát Hírportál

Rabszolgatartás miatt jóvátételre kötelezik Eduárd herceget és Wessex grófnőjét, Zsófiát

2022. április 22., péntek 17:19

Épphogy megkezdte karibi királyi körútját, Eduárd hercegnek és Zsófiának, Wessex grófnőjének rabszolgasággal kapcsolatos jóvátételi követelésekkel kell szembesülnie.

Eduárd herceg és felesége, Zsófia várhatóan a rabszolgasággal kapcsolatos jóvátételi követelésekkel szembesül majd karibi látogatásuk során. A királyi pár április 22-e és 28-a között Saint Lucia, Saint Vincent és a Grenadine-szigetek, valamint Antigua és Barbuda szigetére látogat el a királynő uralkodásának hetvenedik évfordulója alkalmából.

Az utazás során a szigetek kultúráját, jövőjét és életerejét fogják ünnepelni, ahol a wessexiek találkoznak a helyi közösségekkel, vállalkozókkal és kézművesekkel.

Az Antigua és Barbuda jóvátételt támogató bizottsága azonban az érkezésük után nyílt levelet fog benyújtani a párnak

a transzatlanti rabszolga-kereskedelem jóvátételéről és a helyreállító igazságszolgáltatásról, amelyben Nagy-Britannia központi szerepet játszott.

Az út alig néhány héttel azután következik, hogy Vilmos herceg és felesége, Katalin cambridge-i hercegné hasonló utazáson vett részt, amelyet széles körben a királyi család PR-katasztrófájának tartottak – fogalmaz az Independent.

A királyi családról készült összefoglalót ide kattintva olvashatja, ahol felsoroltuk a hercegek és hercegnők nevét.

Rovatok