Index Vakbarát Hírportál

Egy újabb felvétel bizonyíthatja, hogy Vlagyimir Putyin súlyos beteg

2022. április 22., péntek 18:24

Vlagyimir Putyin orosz elnök egy újabb felvételen felpuffadtnak tűnik, és szorosan kapaszkodik az asztalba. Sokak szerint ez komoly betegségre utal.

Egy új videófelvétel kérdéseket vetett fel Vlagyimir Putyin orosz elnök egészségi állapotáról. A felvételen úgy tűnik, mintha az orosz kormányfő fel lenne puffadva, miközben esetlenül kapaszkodik egy asztalba, hogy megtámaszkodjon – szúrta ki a New York Post. Putyin esetlen testtartása és támaszkodása tovább fokozza a gyanút, miszerint az elnök súlyos beteg. 

A Kreml által csütörtökön közzétett felvételen a 69 éves Putyin jobb kezével szorosan megragadja az asztalt, amint leül, és a közel 12 perces felvétel alatt végig ott is tartja. Az orosz elnök a védelmi miniszterével, Szergej Sojguval tartott tájékoztatót. 

Sokak szerint betegség lehet a háttérben 

A sokak által megosztott felvételt többen kommentálták: Anders Aslund svéd közgazdász és az orosz kormány egykori tanácsadója szerint „mindketten depressziósak, és látszólag rossz az egészségük”. 

Louise Mensch volt brit politikus szerint a felvétel alátámasztja a korábbi híreket, amelyek szerint Vlagyimir Putyin Parkinson-kórban szenved. 

Itt látható, ahogy úgy markolja az asztalt, hogy nem látszik a remegő keze, de a lábával nem tudja megállni a rángatózást

– fogalmazott Mensch.

Egyes  jelentések szerint Putyin a közelmúltban 35 titkos találkozót folytatott egy rákgyógyítással foglalkozó orvossal, a Kreml azonban mind ez idáig tagadta, hogy beteg lenne.

Erik Bucy, a Texas Tech University testbeszédszakértője elmondta, hogy Putyin arca egyértelműen felpuffadtnak tűnik, szerinte ez egészségügyi problémákra utalhat. 

(Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök megbeszélést folytat Szergej Sojgu védelmi miniszterrel Moszkvában 2022. április 21-én. Putyin elrendelte a mariupoli Azovsztal acélmű tervezett ostromának leállítását. Fotó: MTI / AP / Orosz elnöki sajtószolgálat)

Rovatok