Index Vakbarát Hírportál

Elon Musk beleköpött Donald Trump levesébe

2022. április 24., vasárnap 06:44

Elon Musk Twitter-felvásárlási terve akadályt görget Trump születőben lévő Truth Social nevű saját közösségi portáljának népszerűvé válása elé, ugyanis a Twitterre váró változtatások sokkal vonzóbbá teszik azt az új alternatívánál, melyet Trump azért hozott létre, hogy cenzúrázatlanul tehesse közzé véleményét.

A Truth Social lassú és nehézkes. A közönség részvétele továbbra is alacsony. Két vezetője távozott. Donald J. Trump volt elnök közösségi médiaprojektje, úgy tűnik, még messze van a befejezéstől, sőt a Truth Social létjogosultsága is veszélyben van.

Elon Musk terve a Twitter felvásárlására a legújabb kihívás a Trump Media & Technology Group zászlóshajójának, a Truth Social alkalmazásnak, amelyet Trump a Twitter szabadelvű konzervatív megfelelőjeként kezdett használni.

A világ leggazdagabb embere csütörtökön közölte, 46,5 milliárd dolláros (16 ezer milliárd forint) finanszírozást szerzett a felvásárlási ajánlatához, és azt sugallta, hogy

lazítana a Twitter moderálási politikáján,

amely arra késztette a szolgáltatást, hogy kizárja Trumpot a 2020-as elnökválasztás körüli uszító bejegyzései miatt.

A Twitter megkapta a reflektorfényt

Bár Musk nem mondta, hogy sikeres ajánlata esetén megengedné-e Trumpnak, hogy visszatérjen a platformra, a Twitter szabályainak enyhítésére vonatkozó elképzelései tovább csökkentenék Trump ostromlott startupjának vonzerejét, mivel olyan szabályozási vizsgálat előtt áll, amely eldöntheti a jövőjét.

Karen Freberg, a Louisville-i Egyetem stratégiai kommunikációs professzora szerint a Truth Social talán elszalasztotta a lehetőséget.

Ha a Truth Socialön már minden működött volna, akkor behozhatott volna embereket, és lett volna potenciális ideje a platform fejlesztésére

– mondta, hozzátéve, hogy ami a Twitterrel történik, az az, hogy megkapta a média figyelmét és reflektorfényt, így Elon Musk most kihasználja a befolyását.

A Trump Media és a Truth Social jelentős kihívásokkal nézett szembe még olyan versenytárs nélkül is, amely csábítóbbá válhatott volna a leendő felhasználói bázis számára – írja a New York Times.

Rovatok