Index Vakbarát Hírportál

Új időszámítás jön a Netflixnél, extra díjakra számíthatnak a felhasználók

2022. április 24., vasárnap 14:08

A Netflix közölte, hogy több mint 100 millió háztartás használ közös jelszót, ebből 30 millió az Egyesült Államokban és Kanadában. De a streamingszolgáltató nem tervezi egyszerűen befagyasztani ezeket a megosztott fiókokat. Ehelyett extra díjat vezetne be azon fiókok esetében, amelyeket többen is használnak az otthoni bejelentkezésen kívül – írja a CNBC.

A Netflix először figyelmeztetést küld azoknak a felhasználóknak, akiknek a jelszavát más háztartások használják. A cég már megkezdte ennek a funkciónak a tesztelését Peruban, Costa Ricában és Chilében. Azon fiókok esetében, amelyek több címen is megosztják a jelszót, a Netflix további díjat számít fel. Az árak országonként eltérőek lehetnek.

Tegyük fel, van egy nővéred, aki másik városban él, és meg akarod osztani vele a Netflixet, az nagyszerű. Nem akarjuk leállítani ezt a megosztást, de megkérjük a felhasználókat, hogy fizessenek egy kicsit többet

– mondta Greg Peters operatív vezérigazgató.

A Netflix nem közölte, hogy mekkora bevételre számít a világszerte történő bevezetésből, de a cég azzal számol, hogy körülbelül egy évbe telne, amíg ezt a rendszert globálisan bevezetik.

Rovatok