Index Vakbarát Hírportál

Az ukrán elnöki hivatal vezető tanácsadója szerint gerillaháború kezdődött

2022. április 26., kedd 10:18

Az ukrán elnöki hivatal szerint az orosz városokban keletkezett tüzek gerillaháború kezdetét jelezhetik.

Alekszej Aresztovics, az ukrán elnöki hivatal vezető tanácsadója közölte, hogy az orosz városokban keletkezett hatalmas tüzek a gerillaháború kezdetének bizonyítékai lehetnek – számolt be az Unian.

A tisztviselő a Brjanszki terület helyzetére reagálva megjegyezte, hogy több oroszországi katonai infrastruktúrát támadás ért az utóbbi időben, ami szerinte gerillaháború kezdetét jelezheti.

Nem tudni, mi történik Oroszországban. Usszurijszkban ég egy katonai bázis, égnek a katonai besorozási irodák, égnek a katonai egyetemek, néhány raktár, kormányzói ház. Van egy olyan érzésem, hogy gerillaháború kezdődött az országban

– mondta Aresztovics.

Tüzek Brjanszkban és Usszurijszkban

Április 25-én éjjel kigyulladt egy olajraktár az oroszországi Brjanszk városában. A helyi lakosok azt mondták, hogy a tüzet megelőzően robbanást hallottak, és a helyzet komoly vitát váltott ki a közösségi médiában, ugyanis az oroszok aktívan vitatják az olajraktárban keletkezett tűzesetet, gyanítva, hogy „valami nincs rendben”. 

Az orosz Usszurijszkban is tűz ütött ki egy katonai légi bázison, ott a szemtanúk sűrű fekete füstről számoltak be a létesítmény fölött. Oroszország azonban ezt az esetet sem kommentálta idáig. 

Az orosz–ukrán háború eseményeit folyamatosan figyelemmel kísérjük, keddi, percről percre frissülő hírfolyamunkat itt találja.

(Borítókép: Füst száll fel az oroszországi, brjanszki olajraktár felett 2022. április 25-én. Fotó: Natalya Krutova via REUTERS) 

Rovatok