Index Vakbarát Hírportál

„Hátulról lövik fejbe őket” – majdnem sírt a szóvivő az oroszok kegyetlenségeiről beszélve

2022. április 30., szombat 09:18 | aznap frissítve

Elítélte az orosz elnök „kegyetlenségét és romlottságát” az amerikai védelmi minisztérium szóvivője, aki katonaként arról beszélt, sokszor képtelen épp ésszel felfogni azt az embertelenséget, ami az invázió során zajlik.

Elvetemült brutalitás, nehéz felfogni és elfogadni azt, amit az orosz–ukrán háborúban Oroszország tesz az emberekkel – felelte John Kirby, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője a Pentagon sajtótájékoztatóján pénteken, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnökről kérdezték az újságírók. 

Kirby „BS”-nek, magyarra fordítva baromságnak nevezte az eseményen az inváziót. Mint fogalmazott, nehéz „nácimentesítésnek” hívni, ami zajlik, hogy mit művelnek ártatlan emberekkel, tarkón lövik őket, terhes nőket végeznek ki, kórházakat bombáznak.

„Képtelen vagyok megérteni, hogy a két dolog miként kapcsolható össze” – tette fel a kérdést, majd hirtelen elcsuklott a szóvivő hangja és pár másodpercig nem is tudta folytatni mondandóját.

Ezt követően elnézést kért az újságíróktól, az érzelmeit pedig azzal magyarázta, hogy katonaként  több barátját elvesztette már háborúk során, így érzékenyen érintik ezek a kegyetlenségek, amik Ukrajnában történtek az elmúlt két hónapban. 

Az orosz–ukrán háború eseményeit folyamatosan figyelemmel kísérjük, szombati percről percre frissülő hírfolyamunkat itt találja.

(Borítókép:  Orosz tankok haladnak el Mariupol közelében Ukrajnában 2022. április 17-én. Fotó: REUTERS/Alexander Ermochenko)

Rovatok