Index Vakbarát Hírportál

Nem működött a Ryanair honlapja, az utasok bűnhődtek miatta

2022. április 30., szombat 18:32

Ötvenöt font (körülbelül 25 ezer forint) felárat fizettetett ki az utasokkal a Ryanair fapados légitársaság a repülőtéri becsekkolásért, annak ellenére, hogy azt online nem tudták megtenni, mert órákig elérhetetlen volt a webhely.

Az ügyfelek a Twitteren panaszkodtak, hogy a Ryanair 55 fontot számolt fel tőlük annak ellenére, hogy a weboldal több órán keresztül nem volt elérhető. Több utas képernyőképeket tett közzé a közösségi médiában a légitársaság alkalmazásáról, amely mindössze egy hibaüzenetet írt ki – írta a Telegraph.

Egy Rhys nevű Twitter-felhasználó azt írta, vele több mint 200 eurót (körülbelül 75 ezer forintot) fizettettek ki a rodoszi reptéren a becsekkolásért, csak azért, mert a Ryanair webhelye nem volt elérhető. 

James Daley, a brit Fairer Finance fogyasztói érdekvédelmi csoport tagja szerint nem lehet helyes, hogy egy légitársaság a saját hibái miatt bünteti az ügyfeleit, valójában ez a fogyasztóvédelmi törvények és szabályozások egyértelmű megsértése. 

A Ryanairnek azonnal kártalanítania kell a megterhelt ügyfeleket, és ha ezt nem hajlandó megtenni, a Versenypiaci Hatóságnak készen kell állnia a beavatkozásra

– tette hozzá. 

Nem ez volt az első alkalom, hogy az utasokra büntetést róttak ki annak ellenére, hogy nem tudtak online becsekkolni. Már volt egy ehhez nagyon hasonló eset 2018 novemberében. A Which? fogyasztóvédelmi szervezet felmérése szerint a Ryanair a közelmúltban az egyik legrosszabb ügyfélélményt nyújtó légitársaságnak bizonyult.

A légitársaság egyelőre nem válaszolt a megkeresésekre.

(Borítókép: Pascal Pavani / AFP)

Rovatok