Index Vakbarát Hírportál

Gyakorlatozni kezdett a belarusz hadsereg

2022. május 4., szerda 09:33

Hadgyakorlatba kezdett a belarusz hadsereg. Jelentésük szerint a gyakorlat nem jelent veszélyt egyetlen európai államra sem.

Előre be nem jelentett hadgyakorlatba kezdett a belarusz hadsereg szerdán. A minszki védelmi minisztérium Telegram-oldalán leszögezte, hogy a művelet nem jelent fenyegetést a szomszédos országokra.

A tájékoztatás szerint a hadgyakorlaton elsősorban fiktív, de valószerű támadásra adandó gyors reagálásra készítik fel az egységeket. 

Oroszország február végén Ukrajna ellen indított háborúja miatt a nemzetközi közösség számos büntetőintézkedést hozott Moszkva ellen, ezek egy része pedig az orosz vezetéssel szövetséges Belaruszra is kiterjed, mert orosz csapatok Belarusz területéről is hatoltak be Ukrajnába.

Az ukrán hadsereg arra figyelmeztetett, fennáll a veszélye annak, hogy Oroszország rakétatámadásokat indít Ukrajna katonai és polgári infrastruktúrája ellen Belarusz területéről.

Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök korábban leszögezte: a belarusz erők nem vesznek részt az ukrajnai harcokban – emlékeztet az MTI.

Rovatok