Index Vakbarát Hírportál

Tíz év börtönt is kaphat a férfi, aki a tengerbe rúgott egy kiscicát

2022. május 4., szerda 11:28

A napokban komoly felháborodást váltott ki egy felvétel, amelyen az látszik, ahogy egy férfi odacsalogat, majd belerúg egy macskát a tengerbe. A gyanúsított akár 10 év börtönt is kaphat.

Görögország rendőrminisztere közölte, hogy letartóztattak egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy a tengerbe rúgott egy kiscicát. A felvételen látható, ahogy a gyanúsított étellel csábítja a macskát a tengerparti étterem teraszának pereméhez, ahonnan később lerúgja. 

A vírusszerűen terjedő videófelvételen látszik, amint három ember egy asztalnál vacsorázik, mielőtt két cica közeledik feléjük, hogy élelemért nézzenek. Ekkor az egyik személy egy kis halat lógatott az egyik állat elé, majd belerúgta az alatta lévő sekély vízbe.

Takis Theodorikakos görög parlamenti tag megdöbbenésének adott hangot az esetet követően, és kijelentette, hogy „az állatok elleni erőszak elfogadhatatlan”. Az eset a görögországi Évia-szigeteken történt. 

Ha a gyanúsítottat megvádolják és elítélik állatkínzásért, akár 10 év börtönbüntetés és legfeljebb 50 000 eurós (19 millió forintos) pénzbüntetés is kiszabható rá.

A görög média szerint a helyiek állatorvoshoz vitték a cicákat kivizsgálásra, és mindkettőt sértetlennek találták. 

A 30 éves albániai származású gyanúsítottat 2017-ben letartóztatták kábítószer-csempészet miatt, miután 87 kiló hasissal fogták el az albán határon. A férfit akkor 18 hónap után szabadlábra helyezték – írta a Proto Thema görög hírlap. 

Rovatok