Index Vakbarát Hírportál

Újabb orosz üzletember halt meg rejtélyes körülmények között

2022. május 4., szerda 16:01

Túrabalesetben meghalt a hétvégén a 37 éves Andrej Krukovszkij, a Gazpromhoz tartozó Krasznaja Poljana síközpont vezérigazgatója.

A cég sajtóközleménye szerint az – egyébként tapasztalt hegymászónak számító – Krukovszkij egy Szocsi térségében lévő kora középkori várromhoz mászott fel egy meredek túraösvényen, amikor a baleset történt.

Az esés következtében olyan sérüléseket szenvedett, amelyek kizárták, hogy túlélje a balesetet

– írta a cég sajtóosztálya a TASZSZ hírügynökségnek

Alekszander Kozlov természeti erőforrásokért felelős orosz miniszter azt mondta, hogy Krukovszkij többet tett Szocsiért és az ottani turizmusért, mint bárki más. Közölte azt is, hogy a rendőrség vizsgálja a baleset pontos körülményeit. 

Rejtélyes halálesetek az orosz üzletemberek körében 

A Krukovszkij által vezetett Krasznaja Poljana-központ a Gazprom tulajdonában áll. Vele együtt a CNN korábbi cikke szerint január vége óta már összesen öt, a Gazpromhoz és annak leányvállalataihoz kötődő orosz üzletember halt meg.

A Gazprombank alelnökének esetéről bővebben is írtunk ebben a cikkünkben.

A felsoroltakon kívül volt még két további orosz üzletember is, aki közvetlenül nem kötődik a Gazpromhoz és vállalataihoz.

Arról, hogy az orosz oligarchákat miként érte el a háború, itt írtunk bővebben. Az utóbbi hetekben megfigyelhető volt az is, hogy az ukrajnai háború miatt közülük egyre többen az orosz elnök ellen fordultak.

Az orosz-ukrán háborúról szóló szerdai percről percre közvetítésünket itt olvashatja.

Rovatok