Index Vakbarát Hírportál

Kétszer is majdnem meghalt a tehetségkutatóban fellépő mutatványos

2022. május 5., csütörtök 08:45

Amanda Abbington színésznő felidézte, hogyan került kétszer is a halál közelébe vőlegénye, Jonathan Goodwin, amikor mutatványa balul sült el a Britain's Got Talent tehetségkutató versenye alatt, és utána hogyan bénult le.

Mindkét lábát összetörte, eltörte a gerincét és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett a tavaly drasztikusan félresikerült mutatványban. Az egykori kaszkadőr és a Britain's Got Talent versenyzője, Jonathan Goodwin, más néven a Daredevil, tavaly októberben megpróbált kiszabadulni egy kényszerzubbonyból, miközben fejjel lefelé lógott a levegőben 9 méter magasan két felfüggesztett autó között.

Felesége szerint rosszul mérte fel az időzítést, és a kocsikat túl korán engedték ki, így a férfi az autók közé szorult, miközben azok kigyulladtak, ami szörnyű sérülésekhez vezetett.

9 métert zuhant, elvesztette az egyik veséjét, mindkét lapockáját eltörte, mindkét lábát összetörte. Harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, eltört a gerince, és elszakadt a gerincvelője, majdnem meghalt. Aztán a műtőasztalon megint majdnem meghalt. Most már bénult, tolószékben ül. Hacsak nem lesz valamilyen őssejtműtét, vagy az, amit Elon Musk tervek a kis chippel, akkor örökre ilyen marad

– mondta Amanda Abbington.

Pozitív és derűs maradt a sérülések ellenére is

Goodwin, aki a Britain's Got Talent 2019-es évadában szerepelt, mostanra visszavonult a szabadulóművészettől. Az életét megváltoztató sérülések ellenére felesége úgy látja, hogy „pozitív és derűs maradt”.

Az ő bátorsága és ereje olyasvalami, amihez én is csak hasonlítani szeretnék

– mondta Amanda Abbington.

A pár körülbelül 10 éve ismerte meg egymást a közösségi médiában, Abbington követte a férfi megosztott médiatartalmait. Elmondta, hogy azután kerültek kapcsolatba, hogy szakított színész kollégájával, Martin Freemannel, akivel a Sherlockban játszottak együtt, és amikor Goodwin is elvált a feleségétől.

A színésznő elmondta, hogy a találkozás után fél órán belül Goodwin megkérte a kezét, és a pár idén nyáron tervezi az esküvőt – írja a Sky News.

Rovatok