Index Vakbarát Hírportál

Tíz napot töltött kómában a lánya születése után az oltást visszautasító anya

2022. május 9., hétfő 18:55

A harmincéves Georgia Macey tíz napot töltött mesterséges kómában, miután úgy döntött, hogy nem kéri a koronavírus elleni védőoltást, miközben első gyermekével volt terhes.

Az anya most arra buzdított más terhes nőket, hogy teljeskörűen oltassák be magukat, hozzátéve:

majdnem elszalasztottam az esélyt, hogy találkozhassak a lányommal, mert nem kaptam meg.

Macey elmondta, hogyan került lélegeztetőgépre, miután hat héttel korábban, sürgősségi császármetszéssel megszülte lányát, Elizát.

Nem tudta, fölébred-e valaha

Elkapta a koronavírust, és az életéért küzdött, mivel a várandós anyáknak szóló „ellentmondásos tanácsok” miatt nem kapott semmilyen védőoltást.

Életem egyik legboldogabb napjának kellett volna lennie, de azt mondták, hogy kómába kell helyezni. Nem tudtam, hogy valaha is felébredek-e, és újra látom-e a lányomat

– mondta az anyuka, aki legszívesebben visszaforgatná az időt, hogy másképp döntsön az oltásról.

Nem volt más választásunk, az orvosok azt mondták, hogy a lehető legrosszabb helyzetben vagyok, és a tüdőm kilencven százaléka károsodott.

Georgia Macey az állapota és a kórházi látogatási szabályok miatt nem találkozhatott újszülött lányával öthetes koráig – írja a Sky News.

Az oltás biztonságos használatáról sokan nincsenek meggyőződve. Idén márciusban is tüntetéseket szerveztek olyan országokban, ahol kötelező az oltás egyes foglalkozások esetében.

Rovatok