Index Vakbarát Hírportál

Sámánok varangymérgével kezelte a másnaposságot, belehalt az orosz olajmágnás

2022. május 9., hétfő 19:35

A Lukoil egykori főigazgatója, Alekszander Szubbotin egy görbe éjszaka után, másnaposságra keresett gyógymódot, amikor sámánok segítségét kérte, de rosszul végződött a kezelés.

A gázszektorban bekövetkezett furcsa halálesetek sorozata átterjedt az olajiparra is. Mitiscsiben helyi sámánokkal találkozott, és a gyógykezelés után meghalt a Lukoil olajvállalat korábbi főigazgatója, Alekszander Szubbotin. A férfi az OOO Trading House Lukoil igazgatótanácsának tagja volt.

Mérgezett varangy, szellemidézés és véráldozat

Szubbotin a Magua sámántól és feleségétől kapott másnaposság elleni kezelés után halhatott meg. A sámánok otthonukban fogadták az ügyfeleket, és mérgezett varangyokkal való kezelést ajánlottak fel.

Az eljárás során a sámánok bemetszik a bőrt, és varangymérget csepegtetnek a sebbe – hányás után a betegnek állítólag jobban kell éreznie magát. A sámánok még szellemeket is hívtak, állatokat áldoztak fel, és kakasvérben fürösztötték az elesetteket.

Subbotin régóta ismerte a Magua családot, és rendszeresen igénybe vette a szolgáltatásaikat.

A legutóbbi kezelés azonban nem vált be. A másnaposságtól megszabadulva rosszul érezte magát, szívfájdalma jelentkezett.

Hagyták meghalni a sámánok

Magua sámán és a felesége úgy döntöttek, hogy nem hívnak mentőt, hanem Corvalollal próbálják meg gyógyítani Subbotint. A kezelés után az olajmágnást a pincében altatták el, ahol meghalt. A sámánok azt mondták a kiérkező rendőröknek, hogy barátok voltak az elhunyttal, és csak segíteni akartak.

Alekszander Szubbotin testvére Valerij Szubbotin, a Lukoil olajellátásért és -értékesítésért felelős korábbi alelnöke – írja a MoscowTimes. A központi irodában dolgozott, és Vagit Alekperov elnök egyik utódjának tartották, aki a Lukoilt 1993-tól vezette, és idő előtt lemondott április 21-én.

Az orosz oligarchák rejtélyes körülmények között bekövetkezett haláláról ide kattintva további érdekes esetekről olvashat.

Rovatok