Index Vakbarát Hírportál

Nászútján lőtték agyon a maffiaellenes ügyészt

2022. május 11., szerda 08:54

Marcolo Pecci paraguayi ügyészt kolumbiai nászútján lőtte agyon két ismeretlen fegyveres férfi. Peccit hazájában a szervezett bűnözés harcosaként tartották számon.

Két fegyveres rontott rá és ölte meg nászútján a szervezet bűnözés ellen harcoló paraguayi ügyészt, Marcelo Peccit. A pár a gyilkosság előtt nem sokkal jelentette be Instagram-oldalán, hogy babát várnak. 

Felesége, Claudia Aguilera újságíró elmondta, két férfi jelent meg annál a privát strandnál, ahol tartózkodtak, és magyarázat nélkül lelőtték a férjét. Ő azonban nem kapott fenyegetést és nem esett bántódása. 

Két férfi megtámadta Marcelót. Egy kis csónakkal vagy egy jet-skivel jöttek, az igazság az, hogy nem láttam jól

– mondta Aguilera az újságíróknak, hozzátéve, az egyik golyó a férfi arcán, a másik a hátán hatolt át. A támadásról a Decameron Hotel közleményében azt írta, a tengerparton bérgyilkosok gyilkolták meg az egyik vendégüket. 

Azt feltételezik, a kábítószer-maffia a tettes

Augusto Salas paraguayi ügyész, Pecci kollégája azt mondta, az ilyen támadás a kábítószer-maffiára jellemző, így addig, míg be nem bizonyosodik az ellenkezője, ő ezt gondolja.

A kolumbiai rendőrség vezetője és paraguayi nyomozók a gyilkosság helyszínére utaztak, de az Egyesült Államok tisztviselői is segítik a nyomozást – idézi a BBC Jorge Luis Vargast, Kolumbia országos rendőrfőkapitányát.

Rovatok