Index Vakbarát Hírportál

Megszűnik a maszkviselés az uniós járatokon

2022. május 11., szerda 18:41

Hétfőtől már nem kell maszkot viselni a repülőtereken és légi járatokon az Európai Unióban – közölte az uniós repülésbiztonsági ügynökség (EASA).

Az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynöksége szerint a lépés összhangban van az európai tömegközlekedésre vonatkozó Covid-ellenes szabályokkal – írja a BBC.

Jövő héttől a maszkok használata már nem lesz minden esetben kötelező a légi közlekedésben, nagyjából igazodva az európai tömegközlekedésre vonatkozó szabályokhoz. Mindannyiunk számára megkönnyebbülés, hogy a világjárványnak végre egy olyan szakaszához érkeztünk, ahol elkezdhetjük lazítani az egészségvédelmi intézkedéseket

– mondta Patrick Ky, az EASA ügyvezető igazgatója. 

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ azonban arra figyelmeztet, hogy a megfertőződés kockázatának csökkentése érdekében továbbra is határozottan ajánlott a fizikai távolságtartás és a gyakori kézmosás. 

Mindkét uniós ügynökség azt közölte: az olyan helyekre érkező vagy onnan induló járatokon, ahol a tömegközlekedési eszközökön még kötelező a maszkviselés, a légitársaságoknak ösztönözniük kell az utasokat az orrot és szájat takaró maszk viselésére.

(Borítókép:  Justin Sullivan / Getty Images)

 

Rovatok