Index Vakbarát Hírportál

Emberölés miatt nyomoznak a Münchendorfnál kisiklott vonatot vezető magyar férfi ellen

2022. május 12., csütörtök 06:09

Stabilizálták az állapotát annak az 52 éves magyar férfinak, aki hétfő este Münchendorfnál kisiklott vonatot vezette. Súlyos sérülésekkel mentőhelikopter szállította el a helyszínről. Az osztrák rendőrség még vizsgálja a balesetet – tudta meg az RTL Klub Híradója.

A bécsi baleseti kórházba szállították a magyar mozdonyvezetőt, aki a hétfő este Münchendorfnál kisiklott vonatot vezette. Osztrák sajtóhírek szerint egyik súlyos sérült állapota sem kritikus. A magyar külügyminisztérium szerint az érintettek egyelőre nem kértek segítséget. 

A beszámoló szerint a baleset óta folyamatosan dolgoznak a helyszínen. A motorvonatokat hatalmas darukkal állították kerekeire, a szerelvény feltehetően egy váltónál siklott ki. A Heute német lap szerint nem műszaki hiba okozta a baleset. Arról is beszámoltak, hogy a magyar mozdonyvezető ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt feljelentést tettek. 

Még nincs gyanúsítottunk az ügyben, a nyomozás folyamatban van

– mondta az Alsó-Ausztriai Rendőr-Főkapitányság szóvivője az RTL Klub Híradójának.

A vonalat üzemeltető vasúttársaság becslése szerint a balesetben 15 millió eurós kár keletkezett. 

Mint arról korábban az Index is beszámolt, hétfőn a kora esti órákban kisiklott és részben felborult egy vonat Bécs közelében. A balesetben egy ember meghalt, hárman pedig súlyosan megsérültek. Az utasok közül tizenegyen könnyebb sérüléseket szereztek. Később kiderült, hogy a balesetben egy magyar állampolgár is érintett, a vonatot egy 52 éves magyar férfi vezette. 

Rovatok