Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek a rasszista buffalói tömeggyilkos ellen

2022. május 20., péntek 06:00

A 18 éves Payton Gendront azzal gyanúsítják, hogy tüzet nyitott a New York állambeli Buffalo egyik élelmiszerüzletében, a balesetben tízen életüket veszítették, hárman pedig súlyosan megsérültek. Az esetet követően az Erie megyei esküdtszék vádat emelt a férfi ellen.

Amint arról az Index már beszámolt, a buffalói merényletben egy férfi tíz ember halálát okozta, a bűncselekményt pedig Twitch-csatornáján közvetítette. Az Erie megyei bíróság vádemelést kezdeményezett a 18 éves fehér férfi ellen a május 14-ei lövöldözést követően. Korábban ártatlannak vallotta magát az első fokon elkövetett gyilkosság vádjában, az elkövetkezőkben további vádpontokban is bűnösnek találhatják – írja a CNN.

A vádemelést a mai napon jelentették be Gendron rövid bírósági megjelenése során. Az esküdtszék meghosszabbította a vádlott előzetes letartóztatását, aki legközelebb június 9-én áll bíróság elé.

Gendront azzal vádolják, hogy közel 200 mérföldet autózott, hogy egy túlnyomórészt fekete negyedben előre megtervezett tömeges gyilkosságot hajtson végre. A gyanúsított közösségi médiában megjelent bejegyzései a nyomozás központi bizonyítékaivá váltak, mert részleteket közölnek arról, hogyan tervezte meg a támadását.

Amíg a gyanúsított rács mögött van, a New York-i tisztviselők további vizsgálatot kezdeményeztek arról, hogyan jutott a férfi lőfegyverhez és miképp közölte terveit az interneten.

Rovatok