Index Vakbarát Hírportál

Pingvinekkel fognak bulizni a Falkland-szigeteken

2022. május 22., vasárnap 09:57

A mindössze 2458 fős lakosú Stanley a múlt héten a világ egyik legkisebb városa lett, miután a királynő 70 éves uralkodása alkalmából megkapta a városi státuszt. Stanley lakosai most ezt ünneplik.

A Falkland-szigetek kormánya azt mondta, hogy a híreket követően pingvinekkel együtt fognak bulizni, és a Twitteren azt írta, hogy a dél-atlanti szigetcsoport örömében majd kibújik a bőréből.

Eközben Nicholas Roberts, hetedik generációs Falkland-szigeteki lakos és a Stanleyben működő Penguin News helyettes szerkesztője elmondta, hogy az új városban jó a hangulat.

Nagy az izgalom, néhányan péntek délután kivették a szabadságukat a munkából, hogy előkészítsék az ünnepségeket.

Kétségtelenül fokozza majd a hangulatot a tervezett éves májusi bál – írja a Guardian.

Az egyik újságíró, aki Stanley-ben született és nőtt fel, csak azért ment el onnan, hogy az Egyesült Királyságban főiskolára és egyetemre járjon, mielőtt visszatért volna újságíróként dolgozni. Elmondta, hogy az élet Stanley-ben ragyogó, és az új város jelenleg virágzik az új vállalkozásokkal és a növekvő lakossággal. Eközben delfinek játszanak a kikötőben, és a közelben pingvinkolóniát is találunk.

Az emberek gyakran csak 1982-ben gondolnak a Falkland-szigetekre. De az azóta eltelt 40 év alatt Stanley sokat fejlődött.

Traighana Smith, a Falkland-szigeteki rádió-hírszerkesztője, mivel a Falkland-szigeteki háború 40. évfordulójára való megemlékezések már folyamatban vannak, azt jósolta, hogy a legtöbben a királynő platina évfordulójának hétvégéjére halasztják az ünneplést.

Stanley sok szempontból egy átlagos kisváros, de a vadon élő állatokkal, köztük a tengeri oroszlánokkal, albatroszokkal, delfinekkel és pingvinekkel bizonyára egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik.

Nem sok olyan város van, ahonnan szó szerint 30 másodperc alatt el lehetne menekülni a vidékre, a természetbe

– mondta az újságíró.

Rovatok