Index Vakbarát Hírportál

Donald Trump támogatottja győzött az előválasztáson Georgiában

2022. május 25., szerda 09:01

Donald Trump támogatottja, Herschel Walker több mint kétharmados támogatottsággal öt másik republikánus politikust utasított maga mögé az amerikai Georgia államban. Azonban a Trumptól politikailag már eltávolodott Mike Pence korábbi alelnök által támogatott, hivatalban lévő kormányzó is nyerni tudott az őt érintő versenyben.

Donald Trump korábbi amerikai elnök támogatottja győzött a keddi republikánus párti szenátusi előválasztáson az amerikai Georgia államban – közölte az MTI. A Georgia állam megüresedő szenátusi helyéért folyó versenyben Herschel Walker afroamerikai sportolóból lett szövetségi szenátorjelölt több mint kétharmados támogatottsággal öt másik republikánus politikust utasított maga mögé.

Walker korábban a Georgiai Egyetem profi amerikaifoci-csapatának volt rendkívül sikeres támadójátékosa. Később az amerikai profi ligában játszott a Dallas Cowboys, a Minnesota Vikings, a Philadelphia Eagles és a New York Giants csapatában is. 

Ugyanebben az államban Brian Kemp hivatalban lévő georgiai kormányzó kedden szintén több mint kétharmados fölénnyel nyert David Perdue korábbi georgiai republikánus szenátorral szemben a kormányzói székért folyó előválasztáson.

Ennek az a politikai jelentősége, hogy Kempet Mike Pence, míg Perdue volt szenátort Donald Trump támogatta hivatalosan a georgiai republikánus előválasztás folyamán. Pence, aki még 2020 januárjában fordult el Trumptól, hétfőn este személyesen is kampányolt Kemp mellett. 

 

Rovatok