Index Vakbarát Hírportál

Egy 16 éves lány szexuális zaklatásával vádolják Bill Cosbyt

2022. május 25., szerda 07:04

Judy Hugh azt állítja, hogy a Bill Cosby 1975-ben bántalmazta őt a Playboy-villában, amikor ő 16, a humorista meg 37 éves volt. Ez nem az első eset, hogy a férfi bíróság előtt áll.

A héten megkezdődött az előkészület a Bill Cosby elleni polgári perben, közel egy évvel azután, hogy a színész kiszabadult a börtönből, miután azzal vádolták, hogy elkábított, majd szexuálisan zaklatott egy nőt – számolt be a The Guardian. Akkor Cosby egy jogi megállapodás keretében beleegyezett, hogy több mint 3 millió dollárt fizet a bántalmazott Andrea Constandnek.

A Playboy-villában történhetett az incidens

Most a Los Angeles-i tárgyalás Judy Huth állításaira alapszik, aki azzal vádolja Cosbyt, hogy 1975-ben – amikor a nő 16 éves volt, a férfi pedig 37 – szexuálisan zaklatta őt a Playboy-villában. A nő eredetileg azt állította, hogy Cosby 1974-ben, 15 éves korában bántalmazta őt, de később ezt az állítását visszavonta. 

Judy Huth azt állította, hogy egy barátnőjevel együtt egy parkban találkoztak Cosbyval, és hogy a színész napokkal később elvitte őket a Playboy-villába. Huth azt állítja, hogy Cosby a villában bántalmazta őt, miután a férfi „a kezét a nadrágjába dugta, majd kényszerítette a nőt, és a beleegyezése nélkül szexuális aktust hajtott végre rajta”.

Elismerte a találkozót

Cosby elismerte, hogy találkozott a nővel, de 2014 óta tagadja a bántalmazás vádját, illetve azt, hogy kiskorú volt, amikor találkoztak. Gloria Allred, Huth ügyvédje vitatta ezt az állítást, mondván, hogy „a védelem tisztában volt azzal a ténnyel, hogy a Playboy-villában történt incidens 1975-ben történt, amikor Judith Huth 16 éves volt”. 

A tárgyalás várhatóan két hétig tart.

Ha ön jogellenes vagy kiskorúakra káros tartalommal találkozik, olvassa el a témáról szóló cikkünket, és használja a cikk végén található bejelentőfelületet!

Vészhelyzetben hívja a 112-es számon a Segélyhívót!
Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok