Index Vakbarát Hírportál

Vérrel kente be és halottnak tettette magát egy 11 éves lány a texasi lövöldözésben

2022. május 27., péntek 18:11

Szerdán Miah Cerrillo 19 osztálytársa és 2 tanára is meghalt az uvalde-i Robb általános iskolai lövöldözésben, ahol egy ámokfutó borzalmas mészárlást rendezett. A 11 éves lány attól tartva, hogy a fegyveres férfi visszajön érte, barátnője vérével kente be magát, és halottnak tettette magát.

Miah osztálytársaival a Lilo és Stitch című rajzfilmet nézte egy osztályteremben, ahol két tanár, Eva Mireles és Irma Garcia is jelen voltak. A diákok éppen végeztek a leckével, amikor a tanárok hírt kaptak róla, hogy lövöldözés van az iskolában – mondta a CNN-nek a túlélő kislány.

Az egyik tanár az ajtóhoz sietett, hogy becsukja azt, de addigra már ott állt előtte a férfi, kezében egy pisztollyal, majd egy „Jó éjszakát” felkiáltással lelőtte a nőt. A férfi ezután tüzet nyitott a másik tanárnőre és Miah valamennyi osztálytársára. A lány feje mellett golyók és törmelékek repültek el, később a kórházban a szilánkos sebeit kezelték, valamint az eset óta csomóban hullik a haja a trauma következtében.

Miután a fegyveres végzett az osztálytársaival, egy ajtón át a szomszédos terembe sietett, ahonnan lövések és sikítások zaja szűrődött ki. A lány az egyik tanárának mobilján hívta a 911-et, de attól félt, hogy a férfi meghallja az ő és néhány túlélő osztálytársa hangját, ezért egy már nem élő osztálytársa vérébe mártotta a kezét, majd bekente magát vele.

A lány elmondása szerint három órán át feküdtek osztálytársaik vérében, de a rendőrség egyszerűen nem ment be értük.

A 18 éves Salvador Ramosként azonosított elkövető tizenkilenc diákot és két tanárt mészárolt le. Az iskolába egy hátsó bejáraton keresztül jutott harci felszereléssel, egy AR-15-ös jellegű puskával felfegyverkezve. Ramos ezt követően elbarikádozta magát egy negyedik osztályos tanteremben, ahol tüzet nyitott a diákokra és tanárokra, mielőtt a rendőrség végzett volna vele. Tettét mindössze negyedórával az elkövetés előtt a Facebook-oldalán jelentette be.

(Borítókép: A biztonsági erők tagjai a texasi Uvalde város Robb általános iskolájánál, amelyben egy tizenéves tüzet nyitott 2022. május 24-én. Fotó: Dario Lopez-Mills / MTI/AP)

Rovatok