Index Vakbarát Hírportál

Így mértek megsemmisítő légicsapást az oroszok egy ukrán támaszpontra

2022. május 29., vasárnap 12:32

Felvétel is készült arról a támadásról, amelyet állítólag egy ukrán támaszpont ellen hajtották végre az oroszok. A beszámoló szerint a rakétacsapást egy helikopterről követték el.

Öt kilométeres távolságból indítottak rakétacsapást az orosz hadsereg helikopterei az ukrán fegyveres erők egységeinek megerősített pontjaira, amiről vasárnap számolt be az orosz védelmi minisztérium.

Az akcióról felvétel is készült, amely alapján a TASZSZ orosz hírügynökség azt írta, hogy az ukrán fegyveres erők támaszpontját és páncélozott járműveit ért támadást Ka–52-es támadóhelikopterek hajtották végre.

Katonáink több mint öt kilométeres távolságból hajtottak végre légicsapásokat. A helikopterek rakétafegyvereinek bevetésével az ukrán fegyveres erők két harckocsija és az egyik jelentős támaszpontja is megsemmisült

– olvasható az orosz védelmi minisztérium kommünikéjében, az ugyanakkor nem derült ki, hogy a támadást pontosan hol hajtották végre Ukrajnán belül. 

Egyre több az orosz légitámadás Ukrajnában

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, az utóbbi időben egyre intenzívebbek lettek az orosz légitámadások Ukrajnában. Egyes jelentések szerint a gyakoribbá vált légitámadások elsődleges célja a harci cselekmények térségében lévő, stratégiailag fontos létesítmények megsemmisítése.

Továbbá fennáll a veszélye annak is, hogy a megszálló erők Belarusz területeiről indítanak rakétatámadásokat ukrajnai célpontok ellen.

Az ukrán vezérkar állítása szerint a belorusz hadsereg csapatösszevonásokat hajt végre Gomel térségében, és aktivizálta felderítői tevékenységét is a határ menti régiókban. 

Az orosz–ukrán háború eseményeit az Index is folyamatosan figyelemmel kíséri, vasárnapi élő hírfolyamunk ide kattintva érhető el. 

Rovatok