Index Vakbarát Hírportál

Afganisztánban kötelező a tálibok vezetője nevének említése az imák során

2022. május 31., kedd 18:49

A tálibok mekkai zarándoklatáért felelős, illetve iszlámügyi hivatalának vezetője Gazni tartományban egy hétfői tanácskozáson kijelentette, hogy a tálibok már elő is készítették a prédikációk megfelelő szövegét.

Kötelezővé tették az Afganisztánban hatalomra került tálibok a radikális iszlamista mozgalom legfőbb vezetője, Hibatullah Ahundzada molla nevének megemlítését a pénteki imák során – adta hírül kedden a Hama Press afgán hírportál.

Mavlavi Abdul Manan Madani, a tálibok mekkai zarándoklatáért felelős, illetve iszlámügyi és jótékonysági hivatalának vezetője Gazni tartományban egy hétfői tanácskozáson kijelentette: a tálibok már elő is készítették a prédikációk megfelelő szövegét.

A rendelet szerint „a tálibok vezetője nevének említése a pénteki imák során kötelező”. A tálibok délkelet-afganisztáni Gazni tartományért felelős információs és kulturális igazgatósága egyben

figyelmeztette a hitszónokokat: amennyiben nem tesznek eleget a rendeletnek, súlyos következményekkel kell számolniuk.

Hatalomátvételük után a tálibok azt ígérték, hogy mindenki jogait tiszteletben tartják, amíg az iszlám törvények és az afgán szokások engedik. Akkor azt bizonygatták, hogy változtak a kormányzási módszereik a korábbi évekhez képest.

Rovatok