Index Vakbarát Hírportál

Rekordszintre emelkedett a benzin ára az USA-ban

2022. június 1., szerda 16:39

Rekordszintre emelkedett a benzin ára az amerikai kutakon, gallononként (3,785 liter) már 4,671 dollárba került szerda reggel – közölte honlapján az amerikai autószövetség (AAA), amely több mint hatvanezer benzinkútnál követi nyomon az árakat.

Kedden a benzin gallononkénti átlagára 4,622 dollár volt, egy éve pedig három dollár – írja az MTI a szövetség adataira hivatkozva. Hagyományosan a legtöbbet Kalifornia államban kell fizetni a benzinért, gallononként 6,194 dollárt. Az USA-ban a tél végén kezdett el erőteljesen emelkedni a benzin ára, ahogy emelkedni kezdett a kőolaj világpiaci ára is, annak ellenére hogy a Fehér Ház több intézkedést hozott a drágulás fékezésére.

Ahogy korábban már írtuk, tavaly májusban pánikvásárlásba kezdtek az amerikai autósok, miután a Colonial Pipeline olajvezeték-rendszert hackertámadás érte. Ez azért is érdekes, mert azóta tovább drágult a tankolás Amerikában, de ez nem sarkallta spórolásra a járművezetőket. Egy szakértő szerint ez azért lehet, mert az áremelkedés még nem érte el az emberek ingerküszöbét.

Rovatok