Index Vakbarát Hírportál

Kitiltják az esküvőkről az Elvis-imitátorokat

2022. június 1., szerda 14:01

Kitilthatják a Las Vegas-i Elvis-imitátorokat az esküvői ceremóniákról, miután ezt követelte az engedélyező cég. A lépés veszélyezteti Las Vegas esküvőüzletét.

Teljesen felháborította a Las Vegas-i esketőkápolnákat az a lépés, amely megtiltaná, hogy Elvis Presley-imitátorokat alkalmazzanak tematikus esküvői szertartásokon. A Király nevét és arculatát ellenőrző cég azt követeli a bűn városában működő kápolnák üzemeltetőitől, hogy többé ne használják a képmását, amikor párokat adnak össze. Az Authentic Brands Group május elején küldött felszólító levelet számos kápolnának, amelyeknek mostanra várhatóan eleget kell tenniük a követelményeknek.

A város esküvői ipara évente kétmilliárd dollárt hozott a házhoz, de mivel az Elvis-témájú esküvők az elvégzett szertartások jelentős részét kitették, a tiltás tönkreteheti az üzleteket.

Tiltják a nyerészkedést Elvis Presley nevével

Lynn Goya Clark megyei jegyző, aki egy Las Vegast esküvői célpontként népszerűsítő marketingkampányt vezetett, azt mondta, hogy a fejlesztés nem is jöhetett volna rosszabbkor az ágazat számára, mert tönkreteheti az esküvői ipar egy részét, és sokan elveszíthetik a megélhetésüket.

A Graceland Wedding Chapel, amely évente 6400 Elvis-témájú esküvőt tart, azt mondta, hogy még nem kapott figyelmeztetést. A licencadó cég ötven fogyasztói márka mellett olyan személyiségek hagyatékát felügyeli, mint Marilyn Monroe és Muhammad Ali – írja a Sky News.

A felszólító levélben az áll, hogy leállítják Elvis Presley nevének, képmásának, hangjának és személyisége más elemeinek engedély nélküli használatát reklámokban, árucikkekben és más módon. A levél hozzáteszi, hogy az Elvis, az Elvis Presley és a rock and roll királya védett védjegy.

Kent Ripley, akinek a vállalkozása az Elvis Weddings nevet viseli, azt mondta, hogy 25 év alatt, amíg Elvisként lépett fel, még nem találkozott ezzel a problémával.

Meg akarják védeni az Elvis-márkát. De mit védenek azzal, hogy Elvist elveszik a közönségtől?

Rovatok