Index Vakbarát Hírportál

Meghalt egy férfi, akit aligátorok támadtak meg, miután frizbit keresett a tóban

2022. június 1., szerda 11:58

Meghalt egy férfi, aki frizbiket keresett egy tóban egy olyan golfpályán, ahol táblák figyelmeztetik az embereket, hogy óvakodjanak az aligátoroktól.

A 47 éves férfi frizbiket keresett a vízben, miközben egy aligátor leselkedett rá. A floridai hal- és vadvédelmi bizottság egyik szakembere azon dolgozik, hogy eltávolítson egy aligátort a tóból.

A Largo Central park honlapja szerint a pálya egy tó mentén helyezkedik el, amelynek mentén „úszni tilos” táblák vannak kihelyezve az aligátorok miatt. A rendőrség arra kéri az embereket, hogy kerüljék el a tavat, amíg a nyomozás tart.

A frizbipályát rendszeresen látogatók szerint nem volt szokatlan, hogy valaki elveszett frizbiket keresett, amelyeket néhány dollárért el lehetett adni.

Ezek olyan emberek, akiknek épp rosszul megy a sora. Néha bemerészkednek a tavakba, és negyven frizbit húznak ki. Lehet, hogy darabonként öt dollárért adják el őket, és lehet, hogy tíz dollárért, a minőségtől függően

– mondta az 56 éves Ken Hostnick.

Aligátorok szinte mindenhol előfordulnak Floridában, ahol víz van. A vadvédelmi bizottság szerint 2019 óta nem volt halálos kimenetelű aligátortámadás Floridában, bár időről időre megharapnak embereket és állatokat – írja a Guardian.

A vadvédelmi tisztviselők hangsúlyozzák, hogy senki ne közelítsen vadon élő aligátorokhoz, és ne etesse őket, mert a hüllők ilyenkor az embereket tápláléknak tekintik. Ez nagyobb problémát jelenthet lakott területeken, például lakóparkokban, ahol az emberek kutyákat sétáltatnak, és kisgyerekek is vannak.

Az aligátorok egykor veszélyeztetett állatoknak számítottak Floridában, de azóta szaporodásnak indultak. Főleg halakkal, teknősökkel, kígyókkal és kisemlősökkel táplálkoznak. De vannak olyan példányok is, amelyek mindent megesznek, ami az útjukba kerül, beleértve az elhullott tetemeket és a háziállatokat is.

Rovatok