Index Vakbarát Hírportál

Lelőtte baltás merénylőjét a rendőr

2022. június 4., szombat 13:57

Egy naperville-i rendőr lelőtt egy férfit, miután az egy fejszével támadt rá egy közúti ellenőrzés során péntek reggel.

A rendőrség szerint a rendőr 11 óra körül a Bond Street és a McDowell Road közelében közúti ellenőrzést tartott, amikor egy másik sofőr megállt a rendőr mellett, és egy férfi szállt ki a járműből baltával a kezében.

A férfi rátámadt a rendőrre, aki elsütötte a fegyverét. A baltás férfit, aki a 20-as éveiben járt, kórházba szállították, ahol halottnak nyilvánították. A szemtanúk elmondták, hogy négy lövést hallottak, mielőtt a baltás férfi a földre zuhant. Sanderson szerint meglepő volt, hogy ilyesmi történik Naperville-ben.

Én Chicagóban élek. Szóval azt hiszem, nem mondhatom, hogy hozzászoktam ehhez, de még furcsább, hogy eljöttem Naperville-be, és úgy érzem, mintha a bűnözés egy része követett volna a városból

– mondta az egyik szemtanú.

A rendőr, aki lelőtte a férfit, a naperville-i rendőrség szolgálatában áll már 22 éve; ő nem sérült meg. A rendőrség közzétette a rendőr testkamerájának felvételét, amelyen a férfi látható a baltával a kezében.

A DuPage Megyei Vészhelyzeti Reagáló és Nyomozó Csoport (MERIT) és a DuPage Megyei Államügyészi Hivatal egymástól függetlenül nyomoz. A vizsgálatok hetekig is eltarthatnak – írja a cbsnews.

Rovatok