Index Vakbarát Hírportál

Valószínűleg egy merényletet hiúsítottak meg II. Erzsébet ünnepélysorozatán

2022. június 4., szombat 16:14

Szombat délután a rendőrség kiürítette a londoni Trafalgar Square-t. Sajtóbeszámolók szerint az evakuáció után egy robbanás is történt, amelyet a szakemberek felügyeltek, irányítottak.

A téren szombaton késő délután, Erzsébet királynő platina-évfordulójának keretében egy koncertet fognak rendezni. A rendőrség azonban délelőtt bejelentést kapott arról, hogy egy, a helyszín közelében lévő járműben robbanóanyag lehet, emiatt rendelték el a tér kiürítését. Miután mindenki elhagyta Trafalgar Square-t,

a közelben tartózkodók egy robbanás hangját hallották a térről. 

A rendőrség utóbb közölte, hogy valóban történt egy „kis méretű irányított robbanás”, vagyis egy olyan detonáció, amelyet a szakembereik felügyeltek. Hozzátették azt is: alaposan átvizsgálták a környéket, és arra a következtetésre jutottak, nincs semmilyen veszély a koncert közelében. 

A rendőrök azt is közölték: egyelőre nincs jele annak, hogy az eset valamilyen terrorcselekményhez kapcsolódna. A Trafalgar Square-t azóta ismét megnyitották. 

(Borítókép:  Rendőrök eltávolítanak egy autót a londoni Trafalgar tér közelében 2022. június 4-én.  Fotó:  Phil Noble / Reuters)

Rovatok