Index Vakbarát Hírportál

Szokatlan módon jelent meg Erzsébet királynő

2022. június 5., vasárnap 19:33

Erzsébet királynő fiatalkori hologramja köszöntötte az embereket vasárnap a királyi család 260 éves aranyhintójában.

Az már korábban kiderült, hogy az ősöreg, 20 éve nem látott aranyhintót is felvonultatják a királynő 70 éves platina-évfordulója alkalmából. Azt is lehetett tudni, hogy a királynő nem fog benne ülni.

Arra viszont senki sem számított, hogy egy hologramként a királynő fiatalkori mása fog kiintegetni az embereknek a hintóból, márpedig ez történt vasárnap.

A The Sun cikkéből kiderült, hogy a hologram létrehozásához az 1953-as koronázási ünnepségről származó felvételeket használhatták fel, a királynő ugyanis csak akkor ült ennyire fiatalon a hintóban. 

Lajos herceg már megint nem bírt magával 

A négyéves herceg – aki már csütörtökön is ellopta a show-t – vasárnap ismét előkerült, miután szombaton a brit lapok is felhívták a figyelmet arra, hogy két testvérével ellentétben nem vett részt egy hivatalos rendezvényen a szüleivel. 

Vasárnap a királyi család tagjai az említett hintós felvonulást, valamint egy szépségversenyt is megtekintettek. Lajos herceget azonban nagyon látványosan nem érdekelte ez az egész, sőt mi több, az anyjával is nagyon szemtelenül viselkedett, amikor Katalin hercegné igyekezett megregulázni őt egy kicsit.

Katalin hercegné mellett a nagybácsi, Mike Tindall – Erzsébet királynő unokájának, Zara Tindallnak a férje – próbálta jobb belátásra bírni a királyi herceget.

A herceg mindeközben ide-oda mászkált a lelátón a királyi család tagjai közt, a fotók alapján úgy tűnik, hogy Károly hercegnek végül többé-kevésbé sikerült kordában tartania.

A királynő élőben is feltűnt később

Az említett szépségverseny után a Buckingham-palota erkélyén Erzsébet királynő is feltűnt a királyi család többi tagja mellett. Mindez azért volt meglepő, mert rossz közérzetre hivatkozva az uralkodó azokat a pénteki és szombati rendezvényeket kihagyta, amelyeken a terv szerint meg kellett volna jelennie. 

A tömeg most üdvrivalgással üdvözölte, hogy az uralkodó ismét a nyilvánosság elé állt:

A vasárnap már a négynapos platina-évfordulós ünnepség zárónapja, de késő délután és este még lesz néhány kisebb rendezvény. A legfontosabb, nyitónapi rendezvényekről ebben a cikkünkben számoltunk be.

(Borítókép: Ben Stansall / POOL / AFP)

Rovatok