Index Vakbarát Hírportál

Nagy fogás Triesztben, 4,3 tonna kokaint foglaltak le

2022. június 7., kedd 09:30

Egy razzia keretein belül 4,3 tonna kokaint foglaltak le az olasz hatóságok Trieszt kikötőjében, amelynek feketepiaci értéke körülbelül 240 millió euróra tehető – közölte az olasz rendőrség kedden.

Az üggyel összefüggésben 38 embert vettek őrizetbe, köztük más európai országok állampolgárait, illetve egy kolumbiait. A rendőrség közel kétmillió euró készpénzt, valamint járműveket kobozott el 100 ezer euró értékben – írja az MTI.

Ez volt az egyik legnagyobb drogellenes razzia Európában. Az intézkedéssorozatot Antonio De Nicolo trieszti főügyész koordinálta. A műveletben olasz, szlovén, horvát, bolgár, holland és kolumbiai rendőrök is részt vettek.

Több mint egy évig tartó nyomozás során sikerült rekonstruálni a kokain útját a dél-amerikai termelőktől az európai kereskedőkig. Az is kiderült, hogy Olaszországban a kokainkereskedelem hírhedt bűnbandákhoz köthető Veneto, Lombardia, Lazio és Calabria tartományban. A nyomozásban a kolumbiai igazságszolgáltatás és rendőrség, valamint az amerikai belbiztonsági hatóság is részt vett.

A nyomozás során a hatóságok alkalmazottjai beépültek a drogkereskedelemmel foglalkozó csoportokba. Olyan szállítmányok után kutattak, amelyeket 2021 májusa és 2022 májusa között indítottak útnak Kolumbiából. A művelet alatt több, Olaszországban és külföldön tevékeny kereskedőt azonosítottak – közölték a hatóságok.

Rovatok