Index Vakbarát Hírportál

Robogóval rongálta meg a római Spanyol lépcsőt két turista

2022. június 10., péntek 12:24

Megbírságolták és rövid időre kitiltották Róma történelmi belvárosából két amerikai turistát, akik elektromos robogóval megrongálták a város Spanyol lépcsőjét.

A biztonsági kamerák által rögzített incidens alig egy hónappal azután történt, hogy letartóztattak egy szaúdi férfit, aki állítólag egy bérelt Maserati sportautóval hajtott le a 18. századi nevezetességen, és ezzel szintén kárt okozott.

A rendőrség tájékoztatása szerint a 28 és 29 éves turistákat június 3-án, hajnali háromnegyed három körül állította meg egy járőr, miután egy robogót ledobtak a lépcsőn – számolt be a CNN.

Az incidens során egy nagyjából 10 centiméteres márványdarab kiesett, ezzel 25 ezer eurós (közel 10 millió forint) kárt okozva.

A rendőrségi közlemény szerint fejenként négyszáz eurós (százhatvanezer forint) pénzbírságra számíthatnak, valamint mindkettőjüket eltiltották két napra a lépcső környékéről.

A Spanyol lépcső Róma leghíresebb műemlékei közé tartozik. A díszesen kiépített szabadtéri lépcsősor kétéves, másfél millió eurós helyreállítása 2015-ben fejeződött be.

Rovatok