Index Vakbarát Hírportál

Negyven évig rejtegette egy szennyvíztartályban felesége holttestét egy nyugdíjas

2022. június 14., kedd 11:55

Egy 89 éves nyugdíjas sertéstenyésztő közel 40 évig „megúszta a gyilkosságot”, miután megölte feleségét, és egy tartályba dobta, hogy védje házasságon kívüli viszonyát.

David Venables tagadja, hogy 1982. május 2. és 5. között meggyilkolta feleségét. Michael Burrows ügyvéd elmondta, hogy Venables május 4-én bejelentette felesége eltűnését a worcesteri rendőrőrsön.

A rendőrségi nyomozás alatt nem találták a nő nyomát, és „néhányan azt hitték, hogy öngyilkos lett” – mondta az ügyvéd.

A csontok árulták el

2019-ben Venables eladta unokaöccsének a farmját, ahol feleségével 1961 óta élt. Ugyanezen év júliusában vállalkozók a tartály kitakarításakor a vadregényes benőtt és eldugott területen megtalálták felesége csontvázának maradványait.

Michael Burrows a bíróságnak elmondta,

az ügyészség szerint hihetetlen az a feltételezés, hogy Brenda Venables úgy vetett véget az életének, hogy bemászott a szennyvíztartályba, valahogy eltolta a nehéz fedelet, és visszatette a helyére maga fölé, hogy ne legyen nyoma semmilyen rendbontásnak.

Hozzátette, hogy a farm egy távoli helyen van, és a tartály egy még inkább félreeső területen volt. Csak kevés ember tudott róla. Szerinte Venables azért ölte meg a feleségét, mert „azt akarta, hogy eltűnjön az útból”, hogy folytatni tudja „régóta tartó viszonyát egy másik nővel” – írja az Independent.

Rovatok