Index Vakbarát Hírportál

A Ryanair-vezér nemcsak a magyar kormánynak, hanem mindenkinek is beszól

2022. június 14., kedd 19:28

A Ryanair vezérigazgatója nem a visszafogottságáról híres, sokszor szókimondó és olykor sértő kijelentéseket tesz. Legutóbb a magyar kormánynak is beszólt az extraprofitadó miatt. Most összeszedtünk párat a legmegosztóbb nyilatkozataiból.

Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója nem a visszafogott nyilatkozatairól ismert. A 61 éves repülőmágnás szókimondó, olykor sértő kijelentései szinte mindig nagy felháborodást keltenek. A fapados légitársaság vezére legutóbb Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszternek szólt be, miszerint a miniszter elfelejtette a közgazdaságtant, ezért küld neki egy Közgazdaságtan tökfejeknek (Economics for Dummies) című könyvet, hogy tanulmányozza azt, és magyarázza el, miért sújtják extraprofitadóval a veszteséges légitársaságokat. A Guardian és a Telegraph alapján most összegyűjtöttünk párat a Ryanair vezérigazgató legmegosztóbb nyilatkozataiból.

A vezérigazgató az ügyfélszolgálatról például azt mondta: 

A túlsúlyos utasokról úgy fogalmazott:

Egy, a cég eredményeit bemutató sajtótájékoztató kezdetén a két helyettes vezérigazgató hiányát azzal indokolta, hogy annyira örülnek a mai nap eredményeinek, hogy jelenleg a férfimosdóban szerelmeskednek. 

Még azt is kitörölné

Azokról az utasokról, akik elfelejtik kinyomtatni a beszállókártyájukat, azt mondta:

A vezérigazgató szerint, amikor alacsony az italeladás a repülőn, akkor

Az óceán feletti repülésről azt mondta:

A 2000-es években a Ryanairről egyszer úgy nyilatkozott:

A vezérigazgató egyszer azt is megfontolta, hogy az utasoknak fizetniük kéne a repülőgépen a mosdó használatáért.

Motiváció egyenlő félelem

Ha valaki nem talál olcsó repülőjegyet a Ryanairnél:

Arról, hogy hogyan motiválja, és biztosítja a munkavállalói boldogságát, egy szót mondott:

A légitársaság repülőgépeiben használt üzemanyagról azt mondta:

A fizetéséről úgy vélekedett:

A Ryanair közleményeiből sem hiányoznak a megosztó kijelentések. Mint megírtuk, a Ryanair korábban egy közleményben szólította fel a magyar kormányt, hogy vonja vissza a légitársaságokra kivetett különadót. Jason McGuinness, a légitársaság kereskedelmi vezetője akkor úgy fogalmazott: több mint hülyeség különadót kivetni a légitársaságokra, amikor azok a járvány, az ukrajnai háború és az emelkedő üzemanyagárak miatt nem nyereségesek.

(Borítókép: Michael O'Leary 2017. augusztus 31-én. Fotó: Jonathan Brady/PA Images via Getty Images)

Rovatok