Index Vakbarát Hírportál

A Ford visszahívja 2,9 millió járművét

2022. június 15., szerda 19:42

A Ford 2,9 millió járművet hív vissza, amelyeknél előfordulhat, hogy nem a megfelelő sebességfokozatba kapcsolnak és nem kívánt irányba mozdulhatnak el.

Az amerikai Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal szerint hat bejelentés érkezett anyagi károkról és négy sérülésről, amelyek a problémával összefüggésben állhatnak.

A Ford a hibák észlelése után 2,9 millió járművet hív vissza, mert az autók parkolás után elgurulhatnak. A problémák között elsősorban az szerepel, hogy az érintett Ford (F) személygépkocsik és SUV-ok sebességváltója nem képes parkolóállásba váltani, még akkor sem, ha a váltó állása azt jelzi, hogy a járművet parkoló állásba kapcsolták.

Miután a vezetők kiszálltak a járműből, az megpördült, ami a biztonsági felügyelet szerint növelte a sérülés vagy a baleset kockázatát.

A 2015-ös Jeep Grand Cherokee hasonló problémája okozta Anton Jelcsin színész halálát 2016-ban. Jelcsin Jeepje legurult a saját felhajtóján, és egy téglaoszlophoz szorította őt Los Angeles-i otthona előtt – írja a CNN.

A Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal nem számolt be halálesetekről, amelyeket a Ford újonnan felfedezett hibás működése okozhatott volna a visszahívás előtt. Az érintett járművek a 2013–2019-es modellévű Escape, a 2013–2018-as C-Max, a 2013–2016-os Fusion és a 2013–2021-es Transit Connect.

Rovatok