Index Vakbarát Hírportál

Bill Clinton földönkívülieket kerestet az 51-es körzetben

2022. június 18., szombat 14:06

Bill Clinton volt amerikai elnök egy új interjúban elismerte: szövetségi ügynököket küldött, hogy kiderítsék, nem rejtőznek-e földönkívüliek a nevadai úgynevezett 51-es körzetben.

Bill Clinton a Late Late Show with James Corden című műsor adásában elmondta, hogy amíg elnök volt, ő és kabinetfőnöke, John Podesta „mindent megtett, hogy minél többet megtudjon Roswellről”, sőt „embereket küldött az 51-es körzetbe, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincsenek ott földönkívüliek”.

Az exelnök elmondta, hogy elküldte akkori nemzetbiztonsági tanácsadóját, a néhai Sandy Burgert a titokzatos nevadai légi támaszpontra, amelynek titokzatossága olyan összeesküvés-elméleteket szült a földön kívüli idegen civilizációkról, amelyek az amerikai „ufófolklór” látogatóközpontjává tették a helyszínt.

A csillagászok szerint nem vagyunk egyedül

Bill Clinton elmondta, ki kellett derítenie, hogyan kezelné a körzet biztonságát, mert ott végezték volna a láthatatlansági kutatásaik nagy részét. A technológiai megoldást kutatták, hogy hogyan repülhetnének olyan repülőgépekkel, amelyeket nem észlel ellenséges radar. „Ezért olyan titokzatosak, de nincsenek olyan földönkívüliek, akikről tudnék” – mondta a volt elnök.

A világ vezető csillagászai azonban néhány évvel ezelőtt azt mondták az elnöknek, hogy akár 95 százalékos esély van arra, hogy nem vagyunk egyedül a világegyetemben.

Hillaryvel 2018-ban Hawaiira mentünk a nagy szigetre, ahol az összes teleszkóp a hegy tetején van, köztük a Keck-teleszkóp, a világ legnagyobbja, és több országnak is vannak ott tudományos csapatai. Így miután körbejártuk a teleszkópot, lementünk, és találkoztunk velük

– mondta a csillagász. A amerikai elnök a tudósoktól megkérdezte, vitatkoznak-e az űrben lévő élet valószínűségéről. Azt mondták Clinton szerint, hogy hatalmas vitáik vannak. „Vannak közöttünk olyanok, akik 85 százalékos valószínűségűnek tartják a földönkívüliek létét, és vannak olyanok, akik 95 százalékos esélyt látnak rá. És ezek olyan emberek, akik az életüket ezzel töltik” – mondta Clinton. Hozzátette, úgy gondolja, nagyon valószínűtlen, hogy nincs élet a földön kívül.

A NASA tudóscsoportot bíz meg az ufók tanulmányozásával

A 75 éves Clinton szerint a földön kívüli élet kérdése arra kell hogy ösztönözzön bennünket, hogy vigyázzunk a bolygóra.

Rengeteg rejtély van odakint, ezért gondolom, hogy vigyáznunk kell erre a bolygóra. Szerintem ragaszkodnunk kellene hozzá, ha tehetjük. De azt is gondolom, hogy alázatosnak kell maradnunk. Rengeteg dolog van, amit nem tudunk

– vélekedett Clinton. A NASA a múlt héten jelentette be, hogy a belbiztonság érdekében megbíz egy tudóscsoportot az „azonosítatlan légi jelenségek” – köznyelvben ufók – tanulmányozásával – írja a New York Post.

Rovatok