Index Vakbarát Hírportál

Megtalálták az Amazonasban eltűnt brit újságíró maradványait

2022. június 18., szombat 07:33

Az Amazonas távoli őserdőjében talált két holttest közül az egyik Dom Phillips brit újságíró maradványai – erősítette meg a brazil rendőrség.

Az azonosítás a fogászati leletek alapján történt. A másik holttestet, amelyről úgy vélik, hogy Bruno Pereira őslakos szakértőé, még vizsgálják. Az 57 éves Dom Phillips és a 41 éves Pereira eltűnését először június 5-én jelentették be.

A hét elején egy gyanúsított beismerte, hogy ő temette el a holttesteket. A gyanúsított Amarildo da Costa de Oliveira. A rendőrség szerint részletesen elmagyarázta, hogyan ölte meg mindkét férfit, mielőtt elvezette a rendőröket a holttestek eltemetésének helyére. Az emberi maradványokat ezután ásták ki.

A család szíve összetört

A gyanúsított testvérét, Oseney da Costa de Oliveirát szintén letartóztatták, de tagadja, hogy köze lenne a gyilkosságokhoz. A gyanúsított beismerő vallomása után Dom Phillips családja azt mondta, hogy „összetört a szívük”.

„Hálásak vagyunk mindazoknak, akik részt vettek a keresésben, különösen az őslakos csoportoknak, akik fáradhatatlanul dolgoztak a támadás bizonyítékainak felkutatásán” – áll a szerdai közleményükben.

„Köszönetet mondunk azoknak, akik csatlakoztak hozzánk, és keresésre szólították fel a hatóságokat, valamint azoknak, akik vigasztaló és együttérző szavakkal fordultak hozzánk” – tették hozzá. Phillips felesége, Alessandra Sampaio külön nyilatkozatban közölte, „most már hazahozhatjuk őket, és szeretettel búcsúzhatunk el tőlük”.

(Borítókép: Dom Phillips földi maradványait szállítják 2022. június 17-én. Fotó: Ueslei Marcelino / Reuters)

Rovatok