Index Vakbarát Hírportál

Három embert megkéseltek a San Franciscó-i repülőtéren

2022. június 18., szombat 14:35

Utazókat támadtak meg a nemzetközi terminálon: három ember megsérült, miután egy férfi késsel megszúrta őket a San Franciscó-i nemzetközi repülőtéren.

A férfi a repülőtérre hajtott, bement a nemzetközi terminálba, majd elővette az éles fegyvert, és megkéselte az utasokat. A rendőrség szerint három embernek vágások és horzsolások maradtak a testén a San Franciscó-i nemzetközi repülőtéren szombat hajnalban elkövetett támadás után. Kisebb sérüléseiket ellátták, és folytatni tudták utazásukat.

Egy férfit letartóztattak a támadással összefüggésben. A rendőrség egyelőre nem közölt részleteket az illető személyazonosságáról vagy indítékairól. Russell Mackey, a repülőtér ügyeletes igazgatója elmondta, egyelőre nem világos, hogy a támadó maga is utas volt-e.

Felmérte a terepet a támadás előtt

Az utasok a nemzetközi terminál biztonsági ellenőrzésre szolgáló területe előtt várakoztak, amikor egy késsel rájuk rontottak. A rendőrség szerint a támadó „körbesétált az indulási terminálon, és elővett egy éles fegyvert”, mielőtt támadást indított a közelben lévő utasok ellen.

Egy nagy méretű kést vittek el a helyszínről. A támadás helyi idő szerint szombat hajnali 1 óra (péntek este 6 óra) körül történt – írja az Independent.

Rovatok