Index Vakbarát Hírportál

32 milliárd forint értékű kokaint szállítottak banánnal két csehországi szupermarketbe

2022. június 19., vasárnap 09:14

Egy csehországi szupermarket alkalmazottai 840 kg, 2 milliárd cseh korona (32 milliárd forint) értékű kokaint találtak az üzletbe szállított banános dobozokban.

A kokainszállítmányt, amelyet az ország északi régiójában található Jicin és Rychnov nad Kneznou városok szupermarketjeibe küldtek, tévedésből juttatták az üzletekbe.

A rekordmennyiségű kokain, amelynek értéke a becslések szerint a 2 milliárd koronánál is nagyobb lehet, pénteken érkezett formázott kokainkockákban.

Nemzetközi szintű a nyomozás

Jakub Frydrych, a rendőrség kábítószer-ellenes egységének vezetője elmondta, hogy a kokain feltehetően Közép-Amerikából származik. A rendőrség átvizsgálja az ország más olyan üzleteit is, amelyek ugyanabból a szállítmányból származó banános dobozokat kaptak.

A cseh rendőrség a Twitteren megosztotta a lefoglalt kokain képeit, és azt írta:

a szállítmányról szóló információk Csehországon kívülre vezetnek, ezért nemzetközi rendőrségi és igazságügyi együttműködésre lesz szükség.

2015-ben 100 kilogramm kokaint fedeztek fel egy prágai szupermarketben, 1999-ben pedig a cseh rendőrség 117 kilogramm kokaint foglalt le, amelyet a várostól északra egy raktárban, aszalt gyümölcsök közé csomagoltak.

Rovatok