Index Vakbarát Hírportál

Boris Johnson kisebb műtét után lábadozik

2022. június 20., hétfő 17:16

Boris Johnson pihenőre vonul egy kisebb műtét után, miután altatásban is volt – közölte a Downing Street.

Dominic Raab miniszterelnök-helyettes minden olyan jelentős döntést meghoz, amelyet a miniszterelnök keddi munkába való visszatérése előtt kell. A brit miniszterelnök hivatalos szóvivője elmondta, hogy Boris Johnson hétfő reggel 6 óra körül ment be egy londoni kórházba, ahol egy rutinszerű arcüregműtéten esett át.

Nem sokkal 10 óra után visszatért a Downing Streetre – tette hozzá a szóvivő. A műtétet már egy ideje tervezték.

Boris Johnson lehetséges halálától félt a miniszterelnök helyettese

Johnson arcüregproblémája nem állt összefüggésben a 2020-as koronavírus-betegségével. Raab akkoriban helyettesítette a miniszterelnököt, amikor a járvány tetőpontján intenzív osztályra kerültA miniszterelnök-helyettes később a konzervatívok online pártkonferenciáján azt mondta, akkoriban attól tartott, hogy Johnson meg is halhat.

Boris Johnson várhatóan elutazik a Nemzetközösség kormányfőinek találkozójára, amelyet ezen a héten tartanak Ruandában – írja a Sky News.

Chris Bryant munkáspárti képviselő Twitteren nyilvánvaló utalást tett a műtétre és a hosszú kórházi várólistákra, amelyekkel más páciensek szembesülnek. Feltette a kérdést, hogy vajon a miniszterelnök is feliratkozott-e a várólistára, de a Downing Street nem válaszolt erre.

(Borítókép: Boris Johnson 2020. szeptember 9-én Londonban. Fotó: Stefan Rousseau / WPA Pool / Getty Images)

Rovatok