Index Vakbarát Hírportál

További öt gyanúsítottat azonosított a brazil rendőrség a brit újságíró ügyében

2022. június 20., hétfő 10:28

A brazil szövetségi rendőrség vasárnap további öt gyanúsítottat azonosított az Amazonasban eltűnt brit újságíró, Dom Philips és Bruno Pereira őslakos szakértő ügyében, akik segítettek elrejteni a holttesteket.

Az Index folyamatosan nyomon követi az eltűnt brit újságíró, Dom Philips és az őslakos szakértő, Bruno Pereira esetét, akik az Amazonas őserdőben tűntek el június 5-én. A gyanúsított egy halász, Amarildo da Costa de Oliveira, aki a múlt hét elején beismerte, hogy ő temette el a két holttestet, majd részletesen mesélt a rendőrségnek a gyilkosság részleteiről, mielőtt elvezette őket a helyszínre.

Dom Philips családját megrendítette a férfi halála, de hálásak mindenkinek, akik részt vettek a keresésben, különösen az őslakos csoportoknak, akik fáradhatatlanul dolgoztak a támadás bizonyítékainak felkutatásán.

Eddig letartóztatták a vallomást tevő férfit, valamint testvérét, Oseney da Costát – aki tagadja az ellene felhozott vádakat – és egy harmadik férfit is, Jeferson da Silva Limát.

A rendőrség egyelőre nem nevezte meg az új gyanúsítottakat, de rövid közleményében annyit írt, hogy a folyamatban lévő nyomozás célja a körülmények, indítékok feltérképezése és az ügy tisztázása.

Rovatok