Index Vakbarát Hírportál

Újabb lövöldözés volt Amerikában, meghalt egy 15 éves fiú

2022. június 20., hétfő 18:06

Lövöldözés volt egy koncerten vasárnap este Washington DC-ben. Egy 15 éves fiú életét vesztette, hárman pedig megsebesültek.

Miközben újra fellángoltak a fegyvertartás szigorítására irányuló követelések az Egyesült Államokban, egy 15 éves fiú meghalt, három rendőr pedig megsérült egy lövöldözésben – írja a Forbes.

A lövöldözés a Moacella nevű zenei fesztivál közelében történt, amelyet a rendőrség korábban feloszlatott – mondta Robert Contee rendőrfőnök egy sajtótájékoztatón.  

Robert Contee elmondta: a résztvevők között verekedés tört ki, amely ugyan még a koncert kezdetekor megoldódott, a rendőrség azonban egy második incidens után leállította az eseményt. Az emberek elkezdtek szétszóródni, ekkor kezdett valaki lövöldözni a koncert helyszínének közelében. 

A lövöldözésben egy 15 éves fiú életét vesztette, hárman pedig megsérültek – egyikőjük egy rendőr. A rendőrkapitány közlése szerint mindhárom sérült kórházban lábadozik. 

Van egy gyermek, akit ma megöltek egy olyan eseményen, amely nem volt megfelelően megszervezve

– nyilatkozta egy sajtótájékoztatón Muriel Bowser, Washington DC polgármestere.

A közelmúltban történt több, halálos kimenetelű lövöldözést követően megint felerősödtek a fegyvertartás szigorítását követelő hangok. A hónap elején egy 20 szenátorból álló kétpárti csoport olyan törvényjavaslatot terjesztett elő, amely megerősítené a 18–21 év közöttiek háttérellenőrzését, valamint finanszírozást ajánl fel az államoknak az úgynevezett „red flag law” elfogadásához. Ez a törvény lehetővé tenné, hogy a bíróságok ideiglenesen elvegyék a fegyvert attól, aki magas kockázatot jelent mások biztonságára nézve.   

(Borítókép: Rendőrök biztosítják Washingtonban a 14. és az U utca kereszteződésének környékét 2022. június 19-én. Fotó: Astrid Riecken For The Washington Post / Getty Images)

Rovatok