Index Vakbarát Hírportál

Újabb járványhullámtól tartanak Németországban

2022. június 22., szerda 21:03

Maszkviselést és tesztkötelezettséget szorgalmaznak a tartományi egészségügyi miniszterek.

A koronavírus-járvány őszre várt újabb hullámától tartanak a német tartományok, amelyek felszólították a szövetségi kormányt a szigorúbb óvintézkedések törvényes előfeltételeinek biztosítására – írja az Infostart.

Karl Lauterbach egészségügyi miniszter az elmúlt néhány napban arra hívta fel a figyelmet, hogy Németországban már megkezdődött a koronavírus új hulláma. A tárcavezető szerint emiatt zárt térben már viselni kellene a maszkot, és a negyedik oltást kellene adatni.

A legfrissebb adatok szerint Németországban az utóbbi napokban meredeken emelkedett az új fertőzések száma.

Négy tartomány – Baden-Württemberg, Bajorország, Hessen és Észak-Rajna–Vesztfália – közös állásfoglalásban szólította fel a kormányt, hogy kötelező érvénnyel rögzítse törvényben ősztől a szükséges, szigorú óvintézkedések előfeltételeit.

A tartományok egészségügyi minisztereinek álláspontja szerint a fertőzések számának várható növekedésére csak megfelelő ellenintézkedések meghozatalával lehet reagálni.

Emiatt indítványozták a maszkviselés kötelezővé tételét zárt térben, az oltottságot, a megfelelő gyógyultságot, valamint a negatív tesztet bizonyító szabály ismételt bevezetését, a tesztelési kötelezettséget, illetve a létszámkorlátozást a nyilvános helyeken.

Közel a kétezerhez a heti fertőzöttek száma Magyarországon

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, az elmúlt héten összesen 1961 új koronavírusos fertőzést igazoltak Magyarországon, amivel a járvány kezdete óta 1 925 083 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

A nemrég közölt adatok szerint 32-en haltak meg az előző héten, amivel az elhunytak száma 46 626 főre emelkedett. Összesen 197 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

Rovatok