Index Vakbarát Hírportál

Kényszerleszállás után ütközött és lángra kapott egy repülő

2022. június 22., szerda 10:34

Több mint 100 utast szállított a repülőgép, amely kényszerleszállást hajtott végre hétfőn Miamiban, a repülőtéren, miután a futóműve leszálláskor meghibásodott, majd egy épületbe ütközött és kigyulladt.

A repülőgép egy kis épületet és egy kommunikációs tornyot is átszakított, miközben végigcsúszott a kifutópályán, majd lángra kapott. A baleset után három embert kórházba szállítottak. A gépen 126 utas és 11 fős személyzet tartózkodott. A Szövetségi Légügyi Hivatal szerint a repülőgép futóműve meghibásodott. A repülőgép a RED Air flottájához tartozott, és a Dominikai Köztársaságból érkezett Miamiba. A Red Air légitársaságot tavaly alapították a Dominikai Köztársaságban.

Azt hittem, hogy meghalok. Egy idős férfi volt mellettem, és én megöleltem őt. Szörnyű volt

– mondta a gép egyik utasa, Paola Garcia.

A kifutópályáról készült felvételeken látszik, hogy az ezüstszínű repülőgép orra darabokra tört, miközben a bal szárnyon égő tűzből fekete füst szállt fel.

Hason csúszott a repülő a kifutópályán

Az utasok kétségbeesetten szálltak ki a gépből, sikoltozva menekültek a roncsok elől. Más felvételeken látható, amint a repülőgép a hasán csúszik a kifutópályán, majd összeütközik a kommunikációs toronnyal, amely lángokba borul.

A tűzoltók gyorsan a helyszínre érkeztek, majd megkezdték a repülőgép oltását. A gép 17.38-kor ért földet, a tűzoltók pedig 17.39-kor indultak a helyszínre – írja a Daily Mail. A repülőtér szóvivője elmondta, hogy a járatok késnek a baleset miatt.

Rovatok