Index Vakbarát Hírportál

Megölte az étteremben, majd az erdőbe rejtette feleségét egy pizzéria tulajdonosa

2022. június 23., csütörtök 21:41

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték egy pizzéria vezetőjét, mert megölte a feleségét az étteremben, majd a holttestét az erdőbe dobta.

Börtönbe került egy pizzéria tulajdonosa, aki meggyilkolta feleségét a családi kifőzdében, amelyet együtt üzemeltettek, majd a holttestet egy kiásott erdei gödörbe dobta, ahol hat hónapig nem találták meg.

A 44 éves Nezam Salangyt csütörtökön életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, amelynek minimális büntetési tétele 18 év, miután a worcesteri bíróság hathetes tárgyalásán megállapította, hogy valószínűleg a bromsgrove-i üzletükben ölte meg feleségét, a 28 éves Zobaidah Salangyt.

A tárgyaláson elhangzott: Nezam Salangy hamis szöveges üzeneteket küldött a felesége telefonjáról, hogy eltitkolja az eltűnését 2020 márciusában. Az ügyészek szerint később a férfi bejelentette felesége eltűnését a rendőrségen, és azt mondta nekik, hogy a nő elment futni, és nem tért vissza, miután elhagyta őt az új barátjáért.

Előre eltervezett emberölés volt

Két testvérét szintén elítélték bűnsegédletért, mivel segítettek neki eltussolni a gyilkosságot. Egyiküket négy évre és kilenc hónapra, aki pedig segített a holttest elszállításában és eltemetésében, hat évre börtönözték be. Az elítélt testvérek a szövetséges erők oldalán szolgáltak Afganisztánban, és megállapították róluk, hogy poszttraumás stressz zavarban szenvednek.

A bíró úgy ítélte meg, hogy az üzlettulajdonos a gyilkosságot megelőzően fontolóra vette felesége megölését, mert a válást fontolgatták, és már jó ideje boldogtalanul éltek a tanúvallomások szerint.

A pár 2020 március 27-én, egy nappal azelőtt, hogy a nő eltűnt, összeveszett – írja az Independent. A bíróság meghallgatta, hogy a következő napokban Salangy azt mondta az ismerőseinek, hogy a felesége „örökre” elhagyta őt, és SMS-t küldött neki egy „új férfiról”, akivel „el akarta hagyni az Egyesült Királyságot, amelyet gyűlölt, és vissza akart térni Afganisztánba”.

Rovatok